Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ābolu marmelāde

Sastāvdaļas
  • Uz kilogramu ābolu jāņem puskilograms cukura.
Recepti vari papildināt ar kanēli, tad, ziemā, gatavojot ievārījuma maizītes, atliks tikai uzziest to uz maizes.

Pagatavošana

1
Ābolus vai citus augļus nomazgā, izņem serdi vai kauliņus un izcep cepeškrāsnī.
2
Ceptus ābolus vai citus augļus izberz caur sietu. Iegūtajam biezenim pievieno cukuru un vāri uz lēnas uguns, bieži maisot, kamēr sabiezē.
3
Karstu marmelādi liec izkarsētās burkās un pārber no virspuses ar cukuru. Kad marmelāde atdzisusi, uzliec burkām pergamenta papīru un aizvāko. Glabā marmelādi sausā vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana