Pārvērt vienkāršu dienu īpašā ar dzērveņu kūku un cepumiem!
foto: Mi
Dzērveņu kūka ar kļavu sīrupu
Garšīgi

Pārvērt vienkāršu dienu īpašā ar dzērveņu kūku un cepumiem!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Dzērvenes vienmēr bijušas īpašs Latvijas dabas dārgums – tās ir gan veselīgas, gan piešķir unikālu garšu dažādiem desertiem. Dzērveņu kūkas un dzērveņu cepumi ir kļuvuši par iemīļotu gardumu daudzās virtuvēs, un arī Tev noteikti patiks tos gatavot un baudīt.

Kāpēc desertos izvēlēties dzērvenes?


Dzērvenes ir bagātas ar antioksidantiem, vitamīniem un maigu skābumu, kas lieliski līdzsvaro saldo garšu. Kad Tu pievieno dzērvenes kūkai vai cepumiem, iegūsti ne tikai skaistu krāsu un aromātu, bet arī veselīgāku desertu. Turklāt, gatavojot mājās, Tu pati vari izvēlēties cukura daudzumu un piedevas, padarot recepti piemērotu tieši sev un savai ģimenei.


Dzērveņu kūka – svētku galda karaliene


Ja vēlies iepriecināt viesus, dzērveņu kūka ir ideāla izvēle. Tā var būt gan sulīga biskvīta kūka ar dzērveņu pildījumu, gan arī riekstu un šokolādes kombinācija ar skābenajām ogām. Dzērveņu garša piešķir desertam svaigumu un eleganci, kas izceļas starp citiem saldumiem. Pievieno vēl putukrējumu vai vieglu krēmu, un Tava kūka kļūs par neatņemamu svētku galda daļu.


Dzērveņu cepumi – ātri, viegli un gardi


Ikdienai piemēroti ir dzērveņu cepumi. Tos Tu vari pagatavot ātri un ērti – tikai daži pamata produkti un sauja kaltētu vai svaigu dzērveņu. Šie cepumi būs kraukšķīgi, ar maigu skābumu un lieliski saderēs ar tēju vai kafiju. Tie būs arī lieliska dāvana draudzenēm vai kolēģēm – īpaši, ja iesaiņosi tos skaistā kārbiņā.


Dzērveņu saldskābā burvība


Dzērveņu deserti ir lielisks veids, kā ieviest garšas daudzveidību un veselīgus produktus Tavā virtuvē. Izmēģini dažādas receptes un atklāj savu iecienītāko dzērveņu kūkas vai cepumu variantu. Tavs galds kļūs bagātāks, bet garšas – neaizmirstamākas.