Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dzērveņu kvadrātiņi

Sastāvdaļas
  • 1,5 glāze miltu
  • 1,5 glāze auzu vai citu pārslu
  • 150 g auksta sviesta
  • ¾ glāzes brūnā cukura
  • 2 glāzes dzērveņu, saspaidītu un pēc garšas sajauktu ar cukuru un rīvētu apelsīna miziņu
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • ½ glāzes mandeļu skaidiņu
Dzērvenēm vitamīni saglabājas līdz vēlam pavasarim, tāpēc šis našķis ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Pagatavošana

1
Sajauc miltus, pārslas, cukuru, cepamo pulveri, pievieno sīkos gabaliņos sakapātu aukstu sviestu un saspaidi drupačās.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko aptuveni 15x15 cm metāla formu. Pusi masas vienmērīgi iespaidi formā, pārklāj to ar saspaidītajām dzērvenēm.
3
Atlikušajām drupačām pievieno mandeļu skaidiņas un iegūto masu liec uz dzērvenēm. Cep aptuveni 45 minūtes, līdz virsa ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns, atdzesē un sagriez nelielos gabalos.

Pievienot komentāru

Konditoreja