Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Braunijs ar dzērvenēm un pistācijām

Sastāvdaļas
  • 200 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 280 g brūnā cukura
  • 300 g šokolādes (ar kakao saturu vismaz 50%)
  • 4 olas
  • 4 ēdk. piens vai dzērveņu sula
  • 75-80 g žāvētu dzērveņu
  • 100 g pistācijas, lobītas
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • Pūdercukurs apkaisīšanai
Braunijs jeb brūnītis šoreiz neierastā kombinācijā ar žāvētām dzērvenēm un eksotiskajām pistācijām. Riekstus izvēlies jau lobītus un nesālītus.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ar sviestu ietauko cepamo plāti. Šokolādi salauz mazākos gabaliņos, kopā ar sviestu, cukuru, pienu vai sulu liec katliņā un uz mazas liesmas karsē, līdz šokolāde izkususi.
2
Atļauj šokolādei nedaudz atdzist, tad pa vienai iekul iekšā olas. Pievieno miltus, kanēli un žāvētās dzērvenes.
3
Uz cepamās plāts izlej pusi mīklas. Pārber to ar riekstiem un pārlej ar atlikušo mīklu. Cep 25-30 minūtes, līdz braunijam ir kraukšķīgas maliņas, bet vidus šķiet vēl nedaudz, nedaudz pamīksts. Sagriez gabaliņos, kamēr tas ir vēl silts. Pārkaisi ar pūdercukuru ja vēlies.

Pievienot komentāru

Konditoreja