Marcipāna-dzērveņu kūka
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 150g miltu
- 100g sviesta
- 50g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- Pildījumam:
- 150g dzērvenes
- 150g marcipāna masas
- 50-70g cukura
- 2 olu baltumi
Jāņem vērā, ka formai šeit jābūt ne lielākai kā 20cm. Kūka ir tā vērta!
Pagatavošana
1
No produktiem ātri samīca mīklu un pusstundu atdzesē aukstumā.
Mīklu ieklāj ietaukotā veidnē ar noņemamu malu.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā pusgatavu (apmēram 15 min).
2
Marcipāna masu sarīvē skaidiņās (lai būtu vieglāk, marcipānu patur saldētavā).
Iemaisa cukuru.
Iecilā saputotus olu baltumus un dzērvenes.
3
Masu liek pusceptās kūkas pamatnē un turpina cept 180-200 grādu temperatūrā apmēram stundu.