Atklāj purava brīnumus – no mafiniem līdz zupām!
foto: Mi
Puravu mafini
Garšīgi

Atklāj purava brīnumus - no mafiniem līdz zupām!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Puravs ir dārzenis, kuru bieži vien aizmirstam, taču tas piedāvā neskaitāmas iespējas gardiem ēdieniem. Šis veselīgais un aromātiskais dārzenis ir lieliski piemērots gan saldajiem, gan sāļajiem ēdieniem. Šajā rakstā varēsi iepazīties ar sešiem iedvesmojošiem ēdieniem, kuros dominē puravs. Lai tavā virtuvē ienāk jauni, gardi un veselīgi ēdieni!

Mafini ar brūkleņu mērci


Maigais un sulīgais puravs lieliski harmonizē ar brūkleņu skābumu, piedāvājot ne tikai garšīgu, bet arī vizuāli pievilcīgu desertu.


Kartupeļu un puravu plātsmaize


Šī plātsmaize ir ideāla vieglam pusdienu vai vakariņu ēdienam. Kartupeļi un puravi lieliski sader kopā, radot sātīgu, bet vieglu ēdienu, kas būs lieliski piemērots ģimenes maltītēm vai viesībām.


Puravu un hurmas salāti ar šķiņķi


Puravi lieliski papildina hurmas saldumu, radot kontrastu šķiņķim. Šādi salāti ir gan viegli, gan sātīgi, un tie būs lieliski piemēroti kā uzkoda vai pat vieglas vakariņas. Tos var piedāvāt arī viesiem, lai pārsteigtu ar neparastu garšu kombināciju.


Strūdele ar kūpinātu vistu un puraviem


Strūdele ar kūpinātu vistu un puraviem ir lielisks ēdiens, kas apvieno vieglu, bet bagātīgu garšu. Kūpinātā vista un puravi piešķir ēdienam īpašu garšas niansi, padarot to interesantu un neaizmirstamu.


Puravu un kartupeļu zupa


Zupa ir lielisks veids, kā izmantot puravu veselīgās īpašības. Puravi un kartupeļi veidos sātīgu pamatu, kas būs lieliski piemērots viegli pagatavojamai zupai, kura var būt gan vegāniska, gan ar gaļu.


Tomātu un puravu fritata ar zaļumiem


Fritata ir lieliska izvēle vieglai, bet barojošai maltītei. Puravu, tomātu un zaļumu apvienojums veidos brīnišķīgu ēdienu, kas ir gan veselīgs, gan ļoti garšīgs.


Iekļauj puravus ikdienas ēdienkartē!


Puravs ir pamats ļoti daudzveidīgiem un gardiem ēdieniem, to var izmantot dažādās kombinācijās. Ēdienu dažādība ir lieliska iespēja iekļaut šo vērtīgo dārzeni savā ikdienas ēdienkartē.