foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 8. jūnijā, 10:00

Puravu un kartupeļu zupa

Daļa no zupas ir jāsablenderē, taču nevajag censties to pārvērst par krēmzupu. Šai zupai lieliski piestāv mazi dārzeņu gabaliņi.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Katlā ar biezu pārklājumu lej eļļu un tajā apcep sīpolus, puravus, sāli un timiānu. Pasautē uz vidējas uguns līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.

2

Pievieno pārējās garšvielas un smalki sakapātu ķiploku, pacep vēl 1 minūti. Tad pievieno buljonu un kartupeļus. Vāri, līdz kartupeļi kļūst mīksti.

3

Pusi zupas ielej citā traukā un sablenderē viendabīgā masā, tad lej atpakaļ katlā. Pasniedzot pievieno zaļumus un krējumu.