Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Puravu mafini ar brūkleņu mērci

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 200 g miltu + 1 ēdk. kaisīšanai
  • 150 g auksta sviesta + 1 tējk. ieziešanai
  • pa ½ tējk. sāls un cukura
  • 200 g krējuma
  • 150 g vārīta vai kūpināta liesa šķiņķa
  • 125 g brī tipa siera
  • 100 ml piena
  • 3 olas
  • 2 puravi
  • 2 ēdk. svaigu vai saldētu brūkleņu
  • malti pipari un muskatrieksts
  • sāls
Šai brūkleņu un krējuma mērcei tik tiešām ir jāpievieno sāls un malti pipari, nevis cukurs. No minētajām sastāvdaļām sanāks 12 mafini.

Pagatavošana

1
Samīci mīklu un ieliec ledusskapī.
2
Puravus notīri un sagriez plānos gredzenos. Šķiņķi sagriez strēmelītēs un samaisi ar puraviem.
3
Olas sakul ar pienu, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Sieru sagriez 12 gabaliņos.
4
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinu veidni ar 12 iedobītēm iezied ar sviestu un iekaisi miltus.
5
Auksto mīklu ar nazi rupji sakapā, sadali 12 kaudzītēs, katru ieliec vienā iedobītē un ar īkšķi vienmērīgi izlīdzini un piespied pie pamatnes un malām.
6
Ieliec puravu un šķiņķa maisījumu, ielej sakultās olas un ieliec pa siera gabaliņam. Ievieto krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.
7
Tikmēr ogas saspaidi un samaisi ar krējumu, pieber sāli un piparus. Pasniedz pie mafiniem.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči