foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2022. gada 13. aprīlī, 14:00

Tomātu un puravu fritata ar zaļumiem

Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Puravus sagriez plānās ripiņās, tomātus – mazos gabaliņos. Sieru sadrupini.

2

Olas sakul ar krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu.

3

Lielā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep puravus. Pieber tomātus un pāris minūtes pasautē. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.

4

Pielej sakultās olas. Uz mērenas uguns cep aptuveni 10 minūtes. Uzmanīgi apgriez uz otru pusi un cep vēl 5–7 minūtes.

5

Tikmēr garšaugus samaisi ar sadrupināto sieru. Pārber karstai virsiņai.