Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu un puravu fritata ar zaļumiem

Sastāvdaļas
  • 8 olas
  • 3 puravi
  • 300 g tomātu
  • 100 g svaigā kazas siera
  • 4 ēdk. saldā krējuma
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • pa 1 ēdk. sakapātu diļļu, pētersīļu un maurlociņu
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Puravus sagriez plānās ripiņās, tomātus – mazos gabaliņos. Sieru sadrupini.
2
Olas sakul ar krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep puravus. Pieber tomātus un pāris minūtes pasautē. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
4
Pielej sakultās olas. Uz mērenas uguns cep aptuveni 10 minūtes. Uzmanīgi apgriez uz otru pusi un cep vēl 5–7 minūtes.
5
Tikmēr garšaugus samaisi ar sadrupināto sieru. Pārber karstai virsiņai.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm