Tomātu un puravu fritata ar zaļumiem
Sastāvdaļas
- 8 olas
- 3 puravi
- 300 g tomātu
- 100 g svaigā kazas siera
- 4 ēdk. saldā krējuma
- 2 ēdk. olīveļļas
- pa 1 ēdk. sakapātu diļļu, pētersīļu un maurlociņu
- sāls, malti pipari un muskatrieksts
Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Puravus sagriez plānās ripiņās, tomātus – mazos gabaliņos. Sieru sadrupini.
2
Olas sakul ar krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep puravus. Pieber tomātus un pāris minūtes pasautē. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
4
Pielej sakultās olas. Uz mērenas uguns cep aptuveni 10 minūtes. Uzmanīgi apgriez uz otru pusi un cep vēl 5–7 minūtes.
5
Tikmēr garšaugus samaisi ar sadrupināto sieru. Pārber karstai virsiņai.