
Puravus nomazgāt no zemes, sagriezt smalkāk tikai balto daļu un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Iesaku garšai pievienot lauru lapu, rozmarīna zariņu un vīna etiķi.. Puravus notecināt.
Pagatavot mērci. Etiķi ar putojamo slotiņu sajaukt ar šķipsniņu sāls un sinepēm. Pakāpeniski, turpinot putot, pievienot olīveļļu un putot tik ilgi, līdz veidojas viendabīga emulsija. Savienot gatavo mērci ar puraviem un atlikt uz 5-10 min. Pievienot tur pat sasmalcinātus valriekstus.
Šķiņķi un sieru sagriezt kubiņos vai kādā citā formā pēc izvēles un sajaukt ar puravu mērci.
Gatavus salātus sakārtot pa virsu salātlapām. Hurmu sagriezt plānās šķēlītēs un izdekorēt ar tiem salātus.