Aleksa Boldvina filma "Rust" debitēs šī gada novembrī, godinot nelaiķi kinematogrāfi Halinu Hačinsu
foto: Barry King / Alamy/ Vida Press
Kā skaidroja skaidroja Boldvins, viņam teikts, ka ierocī nav īstu patronu, turklāt viņam dots norādījums pavērst ieroci Hačinsas virzienā, operatorei gatavojoties uzņemt filmas skatu.
Kino

Aleksa Boldvina filma "Rust" debitēs šī gada novembrī, godinot nelaiķi kinematogrāfi Halinu Hačinsu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Aktiera un režisora Aleksa Boldvina filma "Rust" debitēs Camerimages festivālā Polijā šī gada novembrī, godinot kinematogrāfes Halinas Hačinsas "skaisto" darbu.

Aleksa Boldvina filma "Rust" debitēs šī gada novem...

"Teju trīs gadus pēc traģiskās Halinas Hačinsas, ukraiņu kinematogrāfes, kura bija daļa no festivāla ģimenes, nāves festivāls "Camerimage" gatavojas godināt viņas piemiņu un atgādināt pasaulei par viņas mantojumu," festivāls paziņoja preses relīzē.

Pēc operatora Biankas Klainas, kura pārņēma Hačinsas darbu pēc nejaušās traģēdijas filmas uzņemšanas laikā, teiktā, seanss būs veltīts Hačinsas "skaistajam" darbam.

"Mēs vēlējāmies to darīt, lai godinātu viņu un parādītu cilvēkiem, pie kā viņa strādāja," saka Klaina. "Es uzskatu, ka tā ir viņas labākā filma. Es domāju, ka tā ir viņas visskaistākā filma, un esmu redzējusi visas viņas filmas."

Viņa arī uzskata, ka Polijas festivāls ir ideāla vieta filmas pirmizrādei. "Kas ir īpaši festivālā, ir tas, ka tas ir visplašāk zināmais filmu festivāls, kas pilnībā veltīts kinematogrāfijai," saka Bianka Klaina. "Un viena no skumjākajām lietām ir tā, ka neviens nezina neko par Halinu. Visi zina tikai par viņas nāvi, un tas ir bēdīgi, jo viņa bija tik brīnišķīgs cilvēks un talantīga kinematogrāfe."

Klaina piebilst: "Es esmu apbrīnota par to, cik ļoti cilvēki viņu cienīja un cik talantīga viņa bija. Dažkārt kinematogrāfi tiek uztverti tikai kā tehniķi, bet es domāju, ka Halina pacēla šo darbu līdz mākslas līmenim."

Klaina žurnālam "PEOPLE" pastāstīja, ka Hačinsas māte Olga Soloveja un māsa Svetlana Zemko ļoti gaida filmas iznākšanu. "Viņas ir ļoti satrauktas," saka Klaina par Hačinsas radiniekiem, kuri dzīvo Kijivā. "Halinas māte, iespējams, bija lielākā filmas atbalstītāja. Viņa vēlējās, lai filma tiktu pabeigta, jo zināja, cik daudz tā nozīmēja Halinai. Viņa man stāstīja, cik ļoti Halina priecājās par filmas veidošanu."

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

Pēc filmas pirmizrādes paredzēta paneļdiskusija, kurā piedalīsies režisors Džoels Souza, Klaina un Stīvens Laitils, Halinas mentors no viņas studijām Amerikas Filmu institūtā (AFI).

Saskaņā ar preses relīzi, trijotne runās par "unikālo vizuālo stilu, ko Halina izstrādāja filmas uzņemšanas laikā, un izskaidros, kā Bianka Klaina spēja pārsteidzoši precīzi atdarināt Halinas stilu."

Halinas stāsts kalpos kā sākumpunkts sarunai par sieviešu lomu kinematogrāfijā un, protams, drošību filmēšanas laukumā. "Visi mēs esam diezgan labi apzinājušies, ka atrodamies bīstamā pozīcijā," saka Bianka Klaina, runājot par darbu kameru "zonā". "Viņas nāve apstiprināja, cik bīstami tas ir. Ir atšķirība starp sajūtu, ka tas var būt bīstami, un faktu, ka, jā, tas patiesībā ir ļoti, ļoti bīstami."

Neskatoties uz to, Klaina lepojas, ka turpināja Hačinsas redzējumu filmai "Rust", un ir priecīga, ka to pabeidza un tagad pasaulei varēs to parādīt. "Es domāju, ka cilvēki, noskatoties filmu, sapratīs, kāpēc mēs to pabeidzām. Man šķiet, ka filma tiek uzskatīta par zemu budžeta žanra filmu, taču es uzskatu, ka tā ir viss, izņemot to. Es domāju, ka tā ir ļoti skaista filma. Tā ir Halinas labākais darbs."

Kā zināms, kino operatore Halina Hačinsa pērn traģiski gāja bojā filmas “Rust” uzņemšanas laukumā, kad tika izšauts no rekvizīta ieroča, kuram nevajadzēja būt pielādētam. Dziļi sāpinātā ģimene vēlāk vainoja arī aktieri Aleku Boldvinu, kura rokās ierocis tobrīd atradās, taču vēlāk panāca izlīgumu.

Aleks Boldvins sniedz interviju ABC žurnālistam Džordžam Stefanopulsam