<<<
Sabiedrība

Purvciemā 16 stāvu mājas iedzīvotāju pacietība sāk izsīkt... Daži vēlas mainīt dzīvesvietu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Agrā rītā daļu Madonas ielas sešpadsmitstāvu mājas Rīgā iemītnieku pamodināja signalizācija. Liftā kāds aizdedzināja kartona kasti. Šis vairs nav pirmais aizdegšanās gadījums ēkā, kur dūmu detektors nostrādā regulāri, tāpēc iedzīvotāji sāk nogurt no nemitīgā trokšņa un vēlas beidzot dzīvot mierīgi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Purvciemā 16 stāvu mājas iedzīvotāju pacietība sāk...

Uz lifta grīdas joprojām redzamas degušās kastes pēdas. Vietējie stāsta, ka kaste parasti atradusies pirmā stāva gaitenī, bet dedzinātājs to speciāli pārnesis uz liftu, kur arī aizdedzinājis. Iedzīvotāju vidū izplatās dažādas versijas par to, kas varētu būt šis huligāns.

Mājas iedzīvotāji nav pārsteigti par aizdegšanos liftā. Šī nav pirmā reize, kad viņu ierasto dzīvi izjauc dūmu signalizācijas skaņa. Viens no iemītniekiem atceras pavasari, kad ļaunprātīgas dedzināšanas ēkā notika cita pēc citas, un redzēt zilās ugunsdzēsēju mašīnu ugunis kļuva ikdienišķi.

Ēkā ir gan lifts, gan kāpnes, un abas izejas atrodas dažādās vietās, kas palielina augšējo stāvu iedzīvotāju izredzes izglābties nopietnāka incidenta gadījumā.

Viens no vīriešiem dalījās, ka biežie ugunsgrēki viņam likuši aizdomāties par dzīvesvietas maiņu. Lai gan ugunsgrēku kādu laiku nebija, šis gadījums, īpaši tik agrā stundā, atkal lika atgriezties pie iepriekšējām pārdomām.

Iedzīvotāji cer, ka vai nu tiesībsargājošās iestādes sāks aktīvi nodarboties ar situāciju, vai arī kāpņu telpā tiks uzstādīta videonovērošanas kamera, lai varētu noteikt, kas ir atbildīgs par šo rīcību.