Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Tas jau ir oficiāls fakts." Ziemeļkoreja gatavo karavīrus karam pret Ukrainu, norāda Zelenskis
foto: Ekrānuzņēmums
Zelenskis paziņoja, ka Krievija un Ziemeļkoreja plāno sagatavot 10 000 karavīru no dažādām bruņoto spēku vienībām.
Pasaulē

"Tas jau ir oficiāls fakts." Ziemeļkoreja gatavo karavīrus karam pret Ukrainu, norāda Zelenskis

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ziemeļkoreja jau gatavo kontingentu, lai cīnītos pret Ukrainu. Runa nav tikai par kājniekiem, bet arī par speciālistiem no dažādām bruņoto spēku vienībām. Par to ziņo "RBK-Ukraine", atsaucoties uz prezidenta Volodimira Zelenska paziņojumu preses konferencē pēc dalības Eiropadomes sēdē.

"Tas jau ir oficiāls fakts." Ziemeļkoreja gatavo k...

Pēc viņa teiktā, Ukrainas izlūkdienestam ir informācija, ka Ziemeļkorejas virsnieki jau atrodas okupētajās Ukrainas teritorijās un apmāca Krievijas karavīrus.

"Es nezinu, cik daudz virsnieku, bet ir izlūkdienestu dati, ka Krievija paļaujas uz šādu pastiprinājumu. Krievijai neizdodas veikt mobilizāciju pietiekami ātri, jo zaudējumi kaujas laukā ir pārāk lieli. Putins zina, ka viņa sabiedrībā ir noskaņojumi pret mobilizāciju. Tāpēc viņš meklē ārēju atbalstu," sacīja prezidents.

Zelenskis paziņoja, ka Krievija un Ziemeļkoreja plāno sagatavot 10 000 karavīru no dažādām bruņoto spēku vienībām, tostarp sauszemes spēkiem.

"Tātad viņš (Putins) neplāno piesaistīt tikai kājniekus, bet arī speciālistus no dažādām taktiskajām vienībām. Mēs zinām, ka Ziemeļkoreja jau gatavo kontingentu, lai tas cīnītos pret Ukrainu. Tas ir ļoti aktuāls jautājums," sacīja valsts vadītājs.

Zelenskis uzsvēra, ka par to ir runājis ar ASV un vairākiem citiem līderiem, jo tas faktiski nozīmē citas valsts iesaistīšanos karā.

"Tas jau ir oficiāls fakts, ka otra valsts tiek iesaistīta karā un cīnīsies kopā ar Krieviju pret Ukrainu kā kontingents. Jūs zināt, ka Irāna jau piegādāja Krievijai raķetes un bezpilota lidaparātus, bet ne kontingentu. Šis jau ir nopietns solis – kontingenta iesaistīšana karā," viņš uzsvēra.

Ziemeļkorejas karaspēks Ukrainā

Ziemeļkoreja iepriekš piegādāja Krievijai munīciju un raķetes. Tomēr nesen kļuva zināms, ka Ziemeļkoreja uz karadarbības zonu plāno nosūtīt arī karaspēku.

Ziemeļkorejas militārpersonas jau atrodas Ukrainā, īpaši tiek runāts par virsniekiem. Oktobra sākumā pie Doneckas tika likvidēti vairāk nekā 20 okupanti, tostarp Ziemeļkorejas militārpersonas.

Rietumu mediji ziņo, ka Ziemeļkorejas karavīri tiek apmācīti Krievijā, un līdz gada beigām tūkstošiem karavīru varētu tikt nosūtīti uz fronti. Krievijā tiek veidots "īpašs burjatu bataljons" no Ziemeļkorejas militārpersonām.