Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kā frontē sazināsies? Ukraina skaidro, cik daudzi Ziemeļkorejas armijas karavīri saprot krievu valodu
foto: EPA/Scanpix
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns apmeklē Korejas Tautas armijas Seulas Ryu Kyong Su gvardes 105. tanku divīzijas štābu.
Pasaulē

Kā frontē sazināsies? Ukraina skaidro, cik daudzi Ziemeļkorejas armijas karavīri saprot krievu valodu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Izskanējusi informācija, ka Korejas Tautas Demokrātiskajā Republika gatavojas uz Ukrainu nosūtīt 100 tūkstošus karavīru, lai palīdzētu agresorei Krievijai. o informāciju komentējis Ukrainas Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovaļenko.

Kā frontē sazināsies? Ukraina skaidro, cik daudzi ...

Pēc Dezinformācijas apkarošanas centra vadītāja teiktā, mazāk nekā 1% Ziemeļkorejas armijas virsnieku runā krieviski.

Ziemeļkorejas militārpersonas var tikt nosūtītas uz Ukrainu

Nesen mediji ziņoja, ka Krievijā apmācības iziet vairāki tūkstoši Ziemeļkorejas militārpersonu. Visticamāk, līdz gada beigām viņi var tikt nosūtīti uz fronti Ukrainā.

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Sonhjuns atzīmēja, ka Ziemeļkorejas karavīru dienesta risks Ukrainā ir ļoti iespējams. Viņš atgādināja, ka Krievija un Ziemeļkoreja ir noslēgušas savstarpējās vienošanās, kas atgādina militāro aliansi.

Ziemeļkorejas un Maskavas militārās saites

Ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja pēdējos gados ir pastiprinājusi militārās saites ar Maskavu. Krievijas diktators Vladimirs Putins jūnijā apmeklēja Phenjanu, kur tikās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un parakstīja savstarpējās aizsardzības līgumu.

14. oktobrī Krievijas diktators Vladimirs Putins iesniedza Valsts domē likumprojektu par Krievijas un Ziemeļkorejas Vispārējā stratēģiskās partnerības līguma ratifikāciju.

Analītiķi pieļauj, ka Ziemeļkoreja, pastiprinot artilērijas un spārnoto raķešu izmēģinājumus un ražošanu, iespējams, gatavojas ieroču sūtīšanai uz Krieviju.

ANO sankcijas aizliedz Ziemeļkorejai veikt jebkādus izmēģinājumus, izmantojot ballistiskās tehnoloģijas. Taču Maskava martā izmantoja savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai faktiski pārtrauktu ANO veikto pārkāpumu uzraudzību.

Phenjana nosūtījusi Krievijai tūkstošiem konteineru ar ieročiem izmantošanai pret Ukrainu.

Eksperti jau sen apgalvo, ka Krievijas armija pret Ukrainu izmanto raķetes, kas ražotas Ziemeļkorejā. Maskava un Phenjana to, protams, noliedz.

Maskava un Phenjana ir sabiedrotās kopš komunistiskās Ziemeļkorejas dibināšanas pēc Otrā pasaules kara, un attiecības abu valstu starpā kļuvušas vēl ciešākas kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā.