Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mediķiem būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises
foto: LETA
Ir izsludināts atkārtots iepirkums par veselības apdrošināšanu valsts trīs lielāko slimnīcu mediķiem.
Sabiedrība

Mediķiem būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/tv24

Ir izsludināts atkārtots iepirkums par veselības apdrošināšanu valsts trīs lielāko slimnīcu – Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS), Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) – mediķiem, tā TV24 raidījumam “Svarīgais 3 minūtēs” apliecināja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un valsts klīnisko universitāšu slimnīcu pārstāvji.

Mediķiem būs valsts apmaksātas veselības apdrošinā...

Kamēr vairākās ministrijās un valsts pārvaldes iestādēs strādājošie saņem nodokļu maksātāju apmaksātas veselības apdrošināšanas polises, tikmēr valsts lielākajās slimnīcās nodarbinātajiem mediķiem šādas polises līdz šim nepienācās. Taču Veselības ministrijā apņēmušies šo situāciju mainīt. 

“Universitātes klīnikas strādā uz to, lai darbiniekiem nodrošinātu veselības apdrošināšanu. Šeit es runāju par Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu, Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu un par Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu,” norādīja Abu Meri.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca pārstāve TV24 apliecināja, ka pašlaik notiek iepirkuma process par veselības apdrošināšanu klīniskajās universitātes slimnīcās. Polise būs pieejama darbiniekiem bez maksas. 

Bērnu slimnīcas pārstāve Ilze Valdovska norādīja, ka šis esot jau otrais iepirkuma konkurss, jo pirmais beidzies bez rezultātiem. Turklāt, darbinieku veselības apdrošināšanas polišu iegādei netiek piešķirts papildu finansējums, tāpēc katra no klīniskajām universitātes slimnīcām polises pēc iepirkuma noslēgšanas iegādāsies savu iespēju robežās, nosakot prioritātes un nosacījumus.