Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūzika

Antra Stafecka un Ingars Viļums laiž klajā jaunu dziesmu un izziņo koncerttūri

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Mūziķi Antra Stafecka un Ingars Viļums iepriecina klausītājus ar jaunu dziesmu "Krustiem un līkumiem", kas ir daļa no abu gaidāmā albuma "MANAS ZEMES SIRDS". Albums tiks izdots 2025. gada martā un solās būt emocionāli piesātināts, veltīts Latvijas dabai, cilvēkiem un mūsu dzīves ceļiem. Līdz ar albuma izdošanu plānota arī koncerttūre, kas ļaus klausītājiem klātienē izbaudīt gan jaunos skaņdarbus, gan iemīļotas dziesmas no mākslinieku iepriekšējo gadu projektiem.

Antra Stafecka un Ingars Viļums laiž klajā jaunu d...

Albumā “Manas zemes sirds” tiks iekļautas arī klausītājiem zināmas un jau novērtētas dziesmas – “Dzīparos”, “Dziļumā”, “Es meitiņa kā smildziņa” un “Baltu dzīvi nodzīvot”. 

“Domāt, runāt un nu jau arī rakstīt par dzīves pamatvērtībām ir kļuvis par manu ikdienu. Es ticu, ka visslēptākajos prāta nostūros katram ir bijis mirklis, kas licis aizdomāties par dzīvi, tās ritējumu, nozīmi un jēgu tajā.  Un tad ar sirds gudrības un intuīcijas palīdzību cilvēks ir sācis iet pats savu patiesības ceļu. Nav vajadzīgs ilgs laiks un maldīšanās, lai saprastu, kas ir īstas un patiesas šīs dzīves ceļa vērtības. Mūsu senči  tās jau sen ir aprakstījuši un nodevuši mums no paaudzes paaudzē. Atliek vien atrast īsto brīdi īslaicīgi “modernajā’’ pasaulē, lai ieklausītos nemainīgajā dzīves īstenībā,” stāsta Ingars Viļums.

Antra Stafecka par veiksmīgo sadarbību saka: “Tautasdziesma mūs abus ir apvienojusi. It kā viss vienā četrrindē ir pateikts tik skaidri un vienkārši. Bet, ja ieklausās, tad var iepeldēt visuma emocijās. Cik kodu slēpjas tajā, nevaram pat aptvert, vien sajust un saprast. Daudz iedvesmas esam smēlušies gan mūsu senču, gan dižu rakstnieku radītās tautasdziesmās, lai veidotu savas četrrindes, savus stāstus”.

Atzīmējot albuma izdošanu, Antra Stafecka un Ingars Viļums aicina uz emocionāli piesātinātiem koncertiem daudzviet Latvijā, kuros varēs dzirdēt gan jaunos skaņdarbus, gan iemīļotas dziesmas no abu mākslinieku iepriekšējo gadu projektiem. Pirmais “Manas zemes sirds” koncerts plānots 25.martā  Rīgā, VEF Kultūras pilī un tajā piedalīses arī Antras Stafeckas muzikālie draugi - grupa “Jumprava”, Uldis Marhilēvičs, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Atis Ieviņš,  Andris Ērglis,  Mārtiņš Kanters, Jānis Čubars un daudzi citi mūziķi. Pēc tam koncerti notiks 28.martā Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, 30.martā Jelgavas kultūras namā, 4.aprīlī Ogres kultūras centrā, 5.aprīlī Liepājas OC Rožu zālē, 11.aprīlī Valmieras kultūras centrā.

Koncerttūre tiek veidota sadarbībā ar “Producentu grupu 7” un tajā Antra Stafecka kopā ar Ingaru Viļumu vedīs publiku cauri savām muzikālajām sajūtām un stāstiem, kas dziļi sakņojas latviskajā kultūrā un identitātē.’Biļetes uz koncertiem jau no šodienas var iegādāties “Biļešu Paradīzē”. 

Jaunā dziesma "Krustiem un līkumiem" atspoguļo dzīves ceļa grūtības un skaistumu, vienlaikus aicinot klausītājus apzināties, cik svarīgi ir izprast savu identitāti un mīlēt dzimto zemi. Šo vēstījumu papildina dziesmas videoversija, kuras idejas autore un režisore ir pati Antra. Video piedalījās Ogres Valsts Ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs “Dzīpari”. Video autors – Harijs Blāze.