Marinētas salakas ar mārrutkiem
Sastāvdaļas
- 1kg izķidātas salakas
- 4-5 sīpoli
- 3-4 ēd.k. milti
- eļļa cepšanai
- 1 gl. etiķis
- 100g rīvēti mārrutki
- 1 ēd.k. cukurs
- 3-4 lauru lapas
- 4-6 smaržīgo piparu graudiņi
- sāls
Receptē izmantotās salakas var aizstāt ar reņģēm. Tas nekādā ziņā ēdienu nepadarīs sliktāku. Lai labi garšo!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Izķidātas salakas pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm.
2
Katlā uzkarsē ūdeni ar etiķi, pievieno mārrutkus, lauru lapas, piparus, cukuru un sāli pēc garšas, uzvāra un mazliet atdzesē. Sīpolus notīra un sagriež gredzenos.
3
Ceptas zivis kārto traukā, pārliek ar sīpolu gredzeniem un pārlej ar marinādi. Trauku apsedz ar vāku un novieto ledusskapī uz 24 stundām marinēties.