Indijas riekstu un dateļu krēms
Sastāvdaļas
- 300 g Indijas riekstu
- 12 dateles bez kauliņiem
- 125 ml kļavu sīrupa
Riekstaini, lipīgi un grēcīgi saldi- tā garšo šis krēms. To var ziest uz grauzdiņiem vai mīkstas baltmaizes, bet var arī apziest cepumus vai kūkas.
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzsilda līdz 160 grādiem. Riekstus liek karstumizturīgā traukā un grauzdē 8-10 minūtes līdz tie kļūst zeltaini.
2
Kamēr rieksti vēl silti, pievieno tiem dateles un visu blendē 2-3 minūtes. Pakāpeniski pievieno sīrupu un turpini smalcināt līdz masa kļūst krēmīga.
3
Ļauj masai atdzist. Pēc tam zied to uz maizes vai grauzdiņiem. Vari to pievienot arī smūtijiem.