Žāvētu augļu un šokolādes batoniņi
Sastāvdaļas
- 180 g brokastu pārslu ar šokolādi
- 100 g piena šokolādes
- 100 g medus
- 80 g sakapātu žāvētu augļu (aprikožu, plūmju, dzērveņu u. tml.)
- 50 g sakapātu lazdu riekstu
- 2 ēdk. izlobītu saulespuķu sēklu
- 2 ēdk. miltu
- 2 ēdk. sviesta
- 1 tējk. citrona sulas
Sēklas un žāvēti augļi kombinācijā ar medu un šokolādi labi noder paguruma brīžos un zināmā mērā – arī izsalkuma remdēšanai. Pašu gatavotajos batoniņos nav ķīmisku konservantu un mākslīgu saldinātāju. Vari tos uzglabāt vismaz divas nedēļas, pat ilgāk.
Pagatavošana
1
Katliņā izkausē sviestu, pievieno medu un sasildi.
2
Iemaisi žāvētos augļus, pārslas, riekstus, saulespuķu sēklas, miltus un citrona sulu.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Seklā sacepumu veidnē (32 x 12 cm) ieklāj cepampapīru, iepildi maisījumu un izlīdzini tā, lai nebūtu plānāks par 1,5 centimetriem.
4
Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un atdzesē gandrīz remdenu. Sagriez 2 cm platos stienīšos.
5
Šokolādi salauz gabaliņos, liec karsta ūdens peldē un izkausē. Ar kausēto šokolādi izrotā stienīšus.