Mandeļu un sēklu batoniņi
Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 100 g medus
- 50 g izlobītu saulespuķu sēklu
- 50 g sakapātu mandeļu
- 30 g auzu pārslu
- 3 ēdk. sezama sēkliņu
- ½ tējk. malta kanēļa
Sēklas un žāvēti augļi kombinācijā ar medu un šokolādi labi noder paguruma brīžos un zināmā mērā – arī izsalkuma remdēšanai. Pašu gatavotajos batoniņos nav ķīmisku konservantu un mākslīgu saldinātāju. Vari tos uzglabāt vismaz divas nedēļas, pat ilgāk. Sanāks 16 gabaliņi.
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2
Katliņā izkausē sviestu un medu un iemaisi kanēli.
3
Pievieno pārējos produktus un rūpīgi samaisi.
4
Plātī ieklāj cepampapīru. Uzliec maisījumu un izlīdzini.
5
Ievieto krāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
6
Izņem laukā, nedaudz atdzesē un sagriez stienīšos.