Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gaisīgais upeņu krēms

Sastāvdaļas
  • 90 g blendētu upeņu
  • 65 g cukura
  • 60 ml saldā krējuma (35%)
  • 40 g pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 2 g želatīna
Upenes var aizstāt ar jebkurām citām tev tīkamām ogām. Ja tev nepieciešams pacienāt vairāk viesu, ņem vairāk olbaltumu, proporcionāli palielinot arī pārējās sastāvdaļas. Ideāli, ja vari izmantot lauku vistu olas.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Puto olbaltumu, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
2
Paralēli uzkarsē upenes, kam pievieno cukuru, – jāsanāk sīrupam. Tam lēnām, nepārtraucot putošanu, pievieno olbaltumu.
3
Mazā ūdenī uzbriedini un izkausē želatīnu, ko pievieno olbaltuma–upeņu masai. Pārtrauc putošanu.
4
Saputo saldo krējumu. Putukrējuma masu lēnām iemaisi olbaltuma–upeņu masā.
5
Liec masu skaistās glāzēs un sastingt ledusskapī. Krēmam jāsanāk maigam un gaisīgam. Pasniedzot rotā ar ogām.

Pievienot komentāru

Saldumi