Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Šīs beļģu vafeles noteikti iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus, un recepte vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē! (Foto: Viktorija Kožemjakina)

Auzu vafeles ar ogām

Sastāvdaļas
  • 150 g kviešu miltu
  • 90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 250 ml piena
  • 2 olas
  • Mērcei
  • 300 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. medus
  • 100 g maskarpones siera
  • ogas rotāšanai
Saldu beļģu vafeļu recepte, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē! Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.
2
Gatavojiet mērci - saputojiet jogurtu ar maskarpones sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).
3
Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.

Pievienot komentāru

Saldumi