Auzu vafeles ar ogām
Sastāvdaļas
- 150 g kviešu miltu
- 90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. malta kanēļa
- šķipsniņa sāls
- 1 ēdamk. brūnā cukura
- 250 ml piena
- 2 olas
- Mērcei
- 300 g grieķu jogurta
- 2 ēdamk. medus
- 100 g maskarpones siera
- ogas rotāšanai
Saldu beļģu vafeļu recepte, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē! Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.
2
Gatavojiet mērci - saputojiet jogurtu ar maskarpones sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).
3
Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.