Saņemot Gada labākā aktiera titulu, Imants Strads apraudas
Gada labākie aktieri Mārtiņš Meiers (no labās) un Imants Strads, kas par saņemto balvu aizkustināts ļaujas asarām.
Kultūra
2013. gada 30. decembris, 10:56

Saņemot Gada labākā aktiera titulu, Imants Strads apraudas

Jauns.lv

Sestdien, 28. decembrī, ar vērienīgām svinībām - retrospektīvu iestudējumu „Par saknēm, upēm un debesīm”, gada labāko darbinieku apbalvošanu, apsveikumu saņemšanu un dejām teju līdz rīta gaismai - noritēja Valmieras Drāmas teātra 90. jubileja.

Jubilejas koncertu caurstrāvoja gan personību atmiņas, kas fiksētas videoierakstos un liecina par Valmieras teātri laiku griežos, gan izrāžu zīmīgākās dziesmas, ko izpildīja aktieri Rūta Dišlere, Kārlis Freimanis, Januss Johansons, Tālivaldis Lasmanis, Arnolds Osis, Terēze Lasmane, Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Kārlis Neimanis, Ieva Puķe, Baiba Valante, Elīna Vāne un Aigars Vilims.

Pasākuma otrajā daļā tradicionāli tika pasniegtas balvas teātra labākajiem aktieriem. Skatītāju balsojumā labākās aktrises tituls piešķirts Elīnai Vānei, kas šogad saņēma arī „Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā Gada aktrise, Savukārt labākā aktiera gods skatītāju vērtējumā tika Mārtiņam Meieram, kas daudziem TV skatītājiem zināms kā populārā TV3 seriāla „UgunsGrēks” Daniels. Bet par labāko Valmieras teātra izrādi skatītāji atzinuši Indras Rogas iestudēto „Zojkina kvartira".

Gada aktieris un aktrise noteikti arī Valmieras teātra darbinieku iekšējā balsojumā. Par Gada aktrisēm izvēlētas divas aktrises – Elīna Vāne un Inga Siliņa. Arī Gada aktieri Valmieras teātrī šosezon divi - Imants Strads un Mārtiņš Meiers. Strads, kas par Filipo lomu izrādē „Aprēķina laulības” šogad bija nominēts arī „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada aktieris, pārsteidza skatītājus ar ļaušanos aizkustinājuma asarām. Kamēr vieni sprieda, ka aktieris tikai demonstrē savu talantu, citi ticēja, ka šoreiz Strads raud pa īstam.

Tika pasniegta balva arī labākajam teātra tehniskajam darbiniekam. To saņēma kostīmu modelētāja Tatjana Smirnova. Balvu par mūža ieguldījumu pasniedza aktierim Jānim Tomsonam. Savukārt Valmieras teātra režisoru specbalva tika kostīmu māksliniecei Annai Heinrihsonei.

Pēc svinīgā pasākuma zālē teātra direktore Evita Sniedze apmēram 400 viesu, starp kuriem bija gan Valmieras, gan Liepājas, Dailes un Nacionālā teātra darbinieki, aicināja uzkavēties teātra foajē, kur bija klāts galds, bet dejas teju līdz rīta gaismai spēlēja Guntis Veits. Kā novēroja Kasjauns.lv, Valmieras teātra jubileja noritēja jautrā un lustīgā gaisotnē, ko novērtēja arī jomas zināmākie kolēģi no Rīgas, piemēram, režisori Dž. Dž. Džilindžers, Valdis Lūriņš, Indra Roga, aktieri Artūrs Skrastiņš, Kristīne Nevarauska, Dārta Danēviča, Inga Alsiņa, Arnis Līcītis, Ēriks Vilsons, teātru vadītāji Ojārs Rubenis, Herberts Laukšteins, Andris Vītols un citi.

Kasjauns.lv /Foto: Uldis Valters