Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2013" pieteikti 59 pretendenti
Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" radīta ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.
Kultūra
2014. gada 13. februāris, 19:09

Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2013" pieteikti 59 pretendenti

Jauns.lv

Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2013" 17 nominācijās pieteikti 59 pretendenti, informēja Latgales vēstniecības "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāja Aija Eriņa.

Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks 2013" pasniegšanas ceremonijā, kas 23.februārī norisināsies Latgales vēstniecības Lielajā zālē, balvas tiks pasniegtas nominācijās: "Gada cilvēks kultūrā", "Gada notikums", "Par latgaliešu valodas popularizēšanu", "Gada amatnieks/saimnieks", "Latgaliešu kultūras atbalstītājs", "Gada sniegums vizuālajā mākslā", "Gada sniegums skatuves mākslā", "Gada sniegums audiovizuālajā mākslā", "Labākais sniegums pop/rok mūzikā", "Labākais sniegums tautas mūzikā", "Labākais sniegums alternatīvajā mūzikā", "Labākais sniegums akadēmiskajā mūzikā", "Labākais mūzikas video", "Gada debija mūzikā", "Labākā proza", "Labākā dzeja" un "Labākais izdevums/grāmata".

Tiks nosaukti arī balvas par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā un balvas par visvairāk atskaņoto latgaliešu dziesmu ieguvēji.

Šogad latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" rīkošanā pirmo reizi iesaistījusies Latgales vēstniecība "Gors", notikušas arī nelielas izmaiņas nolikumā un nominācijās - vairākas no tām apvienotas, bet dažas nākušas klāt, piemēram, pirmo reizi tiks pasniegtas balvas par sasniegumiem vizuālajā, audiovizuālajā un skatuves mākslā.

Pirms izveidot 2013.gada balvas nolikumu Latgales vēstniecība "Gors" aicināja ikvienu kultūras draugu paust savu redzējumu un ieteikumus par balvas nominācijām, vērtēšanu un citiem ar balvu saistītiem jautājumiem. Lielākā daļa viedokļu paudēju atzina, ka balvas nomināciju skaits varētu būt mazāks, rezultātā šogad "Boņuks" tiks pasniegts 19 nominācijās.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" radīta ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Šogad šī balva tiks pasniegta jau sesto reizi.

Gada balvas "Boņuks" rīkotāji ir Latgales vēstniecība "Gors" un biedrības "Kukuži" un "Latgolys Producentu grupa".

LETA/ Publicitātes foto