Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Apbrīnojamais nelegālo spirta brūžu dizains. Nedēļas dīvainību TOP 5
Brāgas tecinātavu kontrasti: smalkais stils Daugavpilī un netīrā nevīžība Kārsavā.
112

Apbrīnojamais nelegālo spirta brūžu dizains. Nedēļas dīvainību TOP 5

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policija noteikusi taksi: par čurāšanu pie Brīvības pieminekļa – 200 eiro, bet par rāpšanos tajā – 300 eiro. Kādā pašvaldībā būs tiesas darbi – Lielās talkas dalībnieki sūdzēs tiesā vietvaru, ka tā pievākusi divas vecas no dīķa izvilktas sarūsējušas čuguna vannas. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Apbrīnojamais nelegālo spirta brūžu dizains. Nedēļ...

Točku brīnumainās pārvērtības. Salīdzini nelegālā alkohola ražotņu dizainu! FOTO

Laikam jau taisnība būs tiem, kuri saka – jo lielāka pilsēta, jo izsmalcinātāks dzīves līmenis, bet laukos tik lielu uzmanību smalkajam stilam nepievērš. Par to nesen varēja pārliecināties Latgales policisti, kuri slēdza divas nelegālā alkohola brūvētas – Daugavpilī un Kārsavas novadā.

Ja Daugavpilī slepenais velna dziras brūzis bija pat izklāts baltām flīzēm, tajā bija veļasmašīna, gāzes plīts, elektriskā tējkanna un cita virtuves tehnika, virtuvē bija dūmu nosūcējs un pat puķu podi, tad Kārsavas pusē brāgas tecinātava bija ierīkota kādā pažobelē ar pussapuvušu grīdu, „spirtiku” porcijās sadalīja ar netīru plastmasas pudeļu palīdzību, logi bija aizklāti ar pussadegušām lupatām, bet apkārt mētājās gāzes baloni.

Te jāteic, ka arī Daugavpils točku klienti ieņem daudz augstāku sociālo stāvokli, nekā Kārsavas iedzīvotāji. Kārsava taču nevar lepoties ar valsts līmeņa ierēdņu armiju un Latgales reģionālo iestāžu gūzmu. Tad nu laikam arī daļa šo augsti atalgoto kalpotāju vietējo točķu piegādātājiem bija uzstādījuši augstas prasības.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde Kasjauns.lv informēja, ka nesen apturēta kārtēja alkohola ražošanas vieta, kas bija iekārtota kādā dzīvoklī Daugavpilī. Atsavināta gan gatavā produkcija, gan pusfabrikāti. Veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros, kas bija uzsākts par nelegāla alkohola apriti, Kriminālpolicijas darbinieki veica sankcionētu kratīšanu kādā dzīvoklī Pumpura ielā. Policistu aizdomas par nelegāla alkohola ražošanas vietu apstiprinājās, kad minētajā dzīvoklī viņi konstatēja ierīkotu mini alkohola rūpnīcu. Kopumā tika atsavināti 1273 litri paštaisīta alkohola - 1200 brāgas un 73 litri gatavās produkcijas (kandžas). Saistībā ar minēto policija pārbauda 1969. gadā dzimušo vīrieti, dzīvokļa saimnieku, kurš jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā. Vīrietis strādāja viens – pats savas produkcijas izgatavotājs, gan izplatītājs. Šajā dzīvoklī gan daudz netirgoja, produkcija tika izplatīta citās alkohola pārdošanas vietās.

Kārtēja alkohola ražotne tika aizklapēta arī Kārsavas novadā. Atsavināti apjomīgs daudzums pašbrūvēta alkohola, kā arī visi alkohola ražošanai nepieciešamie produkti un ierīces. Valsts policijas Ludzas iecirkņa darbinieki, pārbaudot viņu rīcībā esošu operatīvo informāciju, noskaidroja iespējamo alkohola ražošanas vietu Kārsavas novadā. Sadarbībā ar Valsts Robežsardzes Aviācijas pārvaldes specvienības „Sigma” darbiniekiem, Kārsavā, tika veikta kāda privāta sektora kratīšana, kā rezultātā tika atrasti un atsavināti vairāki simti paštaisīta alkohola litru, gan priekšmeti tā ražošanai - 1580 litri brāgas, 188 litri kandžas, kandžas ražošanai nepieciešamās ierīces un izejmateriāli - gāzes plītis brāgas karsēšanai, gāzes baloni, vairāki kilogrami rauga, kā arī nelegālās cigaretes.

Izsmalcinātais nelegālā spirta brūža stils Daugavpilī

Izsmalcinātais nelegālā spirta brūža stils Daugavpilī

Nehigiēniskā brāgas tecinātava Kārsavas novadā

Nehigiēniskā brāgas tecinātava Kārsavas novadā

Izrēķināts, cik jāmaksā par čurāšanu un rāpšanos Brīvības piemineklī

Līdz ar tūrisma sezonas iesākšanos, Rīgas pašvaldības policijai nācies arī veikt papildinājumus tūrisma pakalpojuma ceļvedī. Lai ārzemju tūristiem būtu ērtāk, ekskluzīvi ekstremālo izklaižu cenas Brīvības pieminekļa laukumā tiek aprēķinātas apaļos eiro, nevis vadoties pēc iepriekšējo gadu izcenojumiem latos, jo tad būtu jākrāmējas ar eirocentu saujām.

Tā, piemēram, par čurāšanu Brīvības pieminekļa pakājē jāmaksā 200 eiro, neatkarīgi no tā, vai dabiskās vajadzības subjekts paspēj nokārot līdz policistu ierašanās brīdim vai nē. No tik lielas summas pirms dažām dienām nācās šķirties kādam francūzim, kura čurāšanu Mildas klātbūtnē pašvaldības policija atzina par visnotaļ dārgu pasākumu.

Savukārt rāpšanās Brīvības piemineklī izmaksā par veseliem 100 eiro dārgāk. Kasjauns.lv jau rakstīja, ka aizviņnedēļ pašvaldības policija par rāpšanos Brīvības piemineklī diviem vāciešiem lika samaksāt 300 eiro katram. Mazliet ieskurbušie vācieši kārtības sargiem skaidroja, ka gribējuši tikai mazliet pakāpties uz pieminekļa apmales un nofotografēties piemiņai. Šajā gadījumā arī jārēķinās ar to, ka alpīnists piemineklī var uzrāpties tikai tik augstu, cik to paspēj izdarīt līdz policistu atskriešanai.

Galvaspilsētas pašvaldības policija aprēķinājusi, ka par čurāšanu pie Brīvības pieminekļa jāmaksā 200 eiro, bet par rāpšanos mūsu neatkarības simbolā – 300 eiro.
Galvaspilsētas pašvaldības policija aprēķinājusi, ka par čurāšanu pie Brīvības pieminekļa jāmaksā 200 eiro, bet par rāpšanos mūsu neatkarības simbolā – 300 eiro.

Daugavpilī zaglis iesprūst apzagtajā kioskā

Daugavpilī kāds rūdīts garnadzis policijas nagos nokļuva tādēļ, ka viņš iesprūda kioskā, kuru apzaga. Pirms tam viņš jau bija veicis vairākas zādzības.

14. aprīlī policijā tika saņemta informācija par zādzību no kāda dzīvokļa Daugavpilī - caur pirmā stāva dzīvokļa logu tika nozagts metāla skapis (seifs), kurā atradās šaujamierocis. Par zādzību tika uzsākts kriminālprocess. Jau pēc neilga laika policijas darbinieki noskaidroja personu, kura varētu būt izdarījusi šaujamieroča zādzību. Veicot 1991. gadā dzimušā vīrieša pārbaudi saistībā ar notikušo, viņa dzīvesvietā policisti atrada zagto šaujamieroci. Jaunais vīrietis jau neskaitāmas reizes bija nonācis policistu redzeslokā par mantiskā rakstura noziegumiem.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka minētais vīrietis pastrādājis vēl vienu zādzību no kāda cita dzīvokļa tajā pat rajonā. Informācija par šo zādzību policijā tika saņemta tikai 15. aprīlī, taču likumsargi pieļāva, ka zādzība tika pastrādāta jau agrāk – pēc analoģiskas shēmas notika iekļūšana caur pirmā stāva logu un nozagtas vērtīgas mantas (sadzīves tehnika).

Aizdomās turamajam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Turpinot savas pretlikumīgas darbības, 23. aprīļa naktī vīrietis uzlauza kādu kiosku pilsētas centrā, taču šoreiz viņa nedarbi beidzās neveiksmīgi - ļaundaris tika aizturēts notikuma vietā, jo pēc iekļūšanas kioskā tika bloķētas uzlauztās durvis un zaglis nevarēja tikt ārā. Policija turpina kriminālprocesu izmeklēšanu

Daugavpilī kādu rūdītu garnadzi policijai izdevās notvert tādēļ, ka viņš tika automātiski iesprostots kioskā, kuru apzaga.
Daugavpilī kādu rūdītu garnadzi policijai izdevās notvert tādēļ, ka viņš tika automātiski iesprostots kioskā, kuru apzaga.

Talcinieki ar pašvaldību tiesāsies par vecām čuguna vannām

Lielās talkas laikā pirms nedēļas talcinieki uzgāja arī visnotaļ dīvainas lietas, par kurām nu draud arī tiesas darbi. Tā talcinieki no kāda pagasta dīķīša izvilkuši divas čuguna vannas. Šīs vannas kopā ar pārējiem atkritumiem pievāca pašvaldības nolīgtie atkritumu savācēji, bet talcinieki uzskata, ka tās ir viņu īpašums. Viņi gatavi tiesāties ar pašvaldību, lai noskaidrotu, kam tās īsti pieder. Pēc visa spriežot, talcinieki tās grib nodot metāllūžņos un par to saņemt atlīdzību, nevis vienkārši tāpat uzdāvināt vietvarai.

„Tās vannas laikam maksā kādus 20 eiro, bet viņu dēļ ir konflikts,” norādījusi Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Jau ziņots, ka talcinieki atraduši arī citas dīvainas mantas. Tā Jūrmalā Lielās talkas laikā tika atrasti cilvēka kauli. Eksperts notikuma vietā apstiprināja, ka atradums šajā vietā atradies vismaz desmit gadus, taču precīzu apstākļu noskaidrošanai ir nepieciešams veikt ekspertīzi. Par notikušo sākts kriminālprocess un tiks veikta ekspertīze. Jāpiebilst, ka šis nav pirmais gads, kad talcinieki Lielās talkas laikā atrod kādu cilvēka skeletu. Tikai iepriekšējos gados par to plašākai publikai netika ziņots.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs Mežaparkā talkas laikā atrada vienu sarūsējušu patronu. „Atdevu to Mežaparka darbiniekiem, lai aizved to uz attiecīgo iestādi, jo tā bija neizmantota,” intervijā radio „Baltkom” sacīja Ušakovs.

Dīvainie talcinieku atradumi

Latvijas internetā jauna mode – kazruņģings

Nu jau kādu nedēļu Latvijas interneta pasauli pārņēmusi jaunais modes kliedziens, ko varētu nodēvēt par kazruņģingu. Pāris dienu laikā par interneta zvaigzni kļuvis viens no auto demolētājiem nelegālajā Kazruņģa dragreisa laikā. Huligāns, kurš ar precīzu sitienu sašķaidīja „Volkwagen Passat” sānu logu, ir dažādu fotokolāžu galvenais personāžs.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Lieldienu brīvdienu laikā, 19. aprīlī, Strenču novada Plāņu pagasta Kazruņģī notikušajā nelegālā dragreisā notika linča tiesa - satrakojies dragreisa cienītāju pūlis apgāza un aizdedzināja uz trases neplānoti parādījušos „Volkswagen Passat”.

Lai gan automašīnas demolēšanā piedalījās daudzi, interneta huligānu simpātijas izpelnījies viens no grautiņa pamanāmākajiem dalībniekiem - kāds puisis, kurš ar precīzi mērķētu sitienu izsita nežēlastībā kritušā pasāta sānu logu. Reaģējot uz spraigajiem Lieldienu laika notikumiem Kazruņģi, interneta asprāši, tviterī izveidoja Kazruņģa Sitēja profilu.

Par Kazruņga Sitēju nodēvētais varonis ir kļuvis par virkni interneta jociņu un fotokolāžu zvaigzni. Tāpat internetā tapusi Kazruņģa Sitēja bildīte, kuru var izmantot jaunu kolāžu radīšanā. Interneta asprāši Kazruņģa Sitēja tēlu iemontē gan tenisa kortā kopā ar Ernestu Gulbi, gan Baltajā namā ar Baraku Obamu, gan deju zālē, gan citās amizantās situācijās.

Ehh, aizvien siltās atmiņās stāv diena, kad dibinājām savu radio...

Kazruņģa sitējs darbībā

Linča tiesa Kazruņģī (Kazruņģa Sitējs no 2.15. min.)

Pāris dienu laikā par interneta varoni kļuvis Kazruņga Sitējs – puisis, kurš pagājušajās brīvdienās nelegālā dragreisa laikā īpaši sirdīgi demolēja "Volkswagen Passat".
Pāris dienu laikā par interneta varoni kļuvis Kazruņga Sitējs – puisis, kurš pagājušajās brīvdienās nelegālā dragreisa laikā īpaši sirdīgi demolēja "Volkswagen Passat".

Elmārs Barkāns/Foto: Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde, Twitter, Ieva Čīka/LETA, All Over Press