Talsu bērni svin Turcijas pirmā prezidenta Ataturka dzimšanas dienu. FOTO
Talsu novada bērni aprīļa beigās viesojās Turcijas kūrortā Alānijā, lai tur piedalītos Nacionālajos bērnu aizsardzības svētkos un atzīmētu Turcijas valsts dibinātāja Ataturka dzimšanas dienu.
Novadu ziņas
2014. gada 7. maijā, 20:08

Talsu bērni svin Turcijas pirmā prezidenta Ataturka dzimšanas dienu. FOTO

Jauns.lv

Talsu novada bērnu delegācija aprīļa beigās viesojās Turcijā, Talsu sadraudzības pilsētā Alānijā, kur 23. aprīlī notika tradicionālie Turcijas Nacionālie bērnu aizsardzības dienas svētki, kas pieskaņoti Turcijas valsts dibinātāja un pirmā prezidenta Mustafa Kemala Ataturka dzimšanas dienai.

Talsu bērni svin Turcijas pirmā prezidenta Ataturk...

Šī diena Turcijas valstij ir ļoti nozīmīga, jo visā valstī tiek atzīmēta Ataturka piemiņas diena, kur uzcītīgākie skolēni saka uzrunas un sniedz svētku koncertu. Talsu novada delegāciju svētkos pārstāvēja 12 dalībnieki no muzikālās studijas „Dziesmu skola” ar tās vadītāju Baibu Veismani - Rezongu, un Pastendes tautisko deju kolektīva „Jumalēni” mazie dejotāji ar vadītāju Leldi Hodjačiku. Skolēni no Talsu novada dalībai festivālā katru gadu tiek izvirzīti, par kritēriju ņemot sasniegumus profesionālās ievirzes un interešu izglītības jomā, kā arī par aktīvu dalību pašvaldības rīkotajos pasākumos.

Jaunieši Turcijas amatpersonas un skolēnus pārsteidza ar saviem sniegtajiem priekšnesumiem, un pieņemšanā pie Alānijas jaunievēlētā mēra Adem Murat Yücel kunga, rādīja savas prasmes latviešu tautas dejās un dziesmās, Kasjauns.lv informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede.

Mūsu novada delegācijai tas bija brīnišķīgs ceļojums, kas paliks atmiņā uz visu mūžu, un sniegs vēl lielāku motivāciju attīstīt savus talantus un piedalīties pašvaldības rīkotajos pasākumos. Gūtajos iespaidos ar Kasjauns.lv dalījās mūzikas studijas „Dziesmu skola” vadītāja Baiba Veismane – Rezonga:

„Katru pavasari uz brīnumskaisto Vidusjūras kūrortpilsētu Alāniju dodas talantīgu Talsu novada jauniešu delegācija, lai piedalītos bērnu festivālā un sniegtu koncertus. Šopavasar, no 18. – 26. aprīlim, Alānijas iedzīvotājus un tūristus ar latviešu dziesmām un dejām priecēja dziedošās meitenes un viņu pedagoģe Baiba Veismane – Rezonga no mūzikas studijas „Dziesmu skola” un jestrie dejotāji no Pastendes pamatskolas tautas deju kolektīva „Jumalēni”, kopā ar vadītāju Leldi Hodjačiku. Delegācijas radošo sastāvu vadīja un oficiālos pienākumus pildīja Talsu novada priekšsēdētāja vietniece Sandra Pētersone.

 „Kā lai sagaida šo dienu?” – teica talantīgie bērni, cītīgi apmeklējot mēģinājumus, un svītrojot kalendārā dienas līdz brauciena sākumam. Kopīgi sagatavojām latviešu tautas dziesmu un deju programmu. Mūsu vērtības – a cappella dziedājums, dejotprieks un košie latviešu tautas tērpi neviltoti priecēja Alānijas iedzīvotāju un dažādu valstu tūristu acis un sirdis.

Bijām ieinteresēti iepazīt arī citu Alānijas sadarbības partneru delegācijas no Lietuvas, Krievijas, Polijas un Somijas. Kopīgi devāmies piknikā kalnos un apmeklējām delfināriju, peldējāmies Vidusjūrā.”

Talsu novada bērni Turcijas kūrortā Alānijā

Talsu novada bērni Turcijas kūrortā Alānijā

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto