Šogad Kannu filmu tirgū izrādīs Karapetjana jauno šausmu filmu "M.O.Ž."
Režisors Aiks Karapetjans.
Kultūra
2014. gada 15. maijs, 16:48

Šogad Kannu filmu tirgū izrādīs Karapetjana jauno šausmu filmu "M.O.Ž."

Jauns.lv

Šā gada Kannu filmu tirgū tiks izrādīta viena Latvijas filma – režisora Aika Karapetjana jaunā šausmu filma "M.O.Ž.", pavēstīja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Līdzās festivāla oficiālajai un konkursa programmai, kurā iekļautās filmas cīnās par Zelta Palmas zaru, norisinās arī viens no pasaules nozīmīgākajiem kino industrijas pasākumiem – Kannu filmu tirgus, kuru apmeklē vadošie filmu industrijas pārstāvji, tostarp producenti, filmu pārdošanas aģenti, izplatītāji un festivālu veidotāji no visas pasaules.

Filmas producents Roberts Vinovskis no studijas "Lokomotīve" filmas starptautiskās izplatīšanas tiesības ir pārdevis kompānijai WIDE, kas filmu pārstāvēs arī Kannās.

WIDE ir viena no pasaules vadošajām neatkarīgajām filmu izplatīšanas kompānijām. Studija "Lokomotīve" ar WIDE veiksmīgi sadarbojusies jau iepriekš, izplatot Latvijas un Lietuvas kopražojuma filmu "Spēlmanis" (rež. I. Jonins) un Karapetjana pirmo spēlfilmu "Cilvēki tur". WIDE nodrošināja filmas "Cilvēki tur" izrādīšanu Vācijas, Francijas un Itālijas kinoteātros, filmas izrādīšanas tiesības pārdotas vairāku valstu televīzijām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Karapetjana jaunā filma "M.O.Ž." ir pirmā šausmu filma Latvijā pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma – kopš 1992.gadā uzņemtās Vasilija Masa šausmu filmas "Zirneklis". "M.O.Ž." tapšanā ieguldīts tikai privāts finansējums, bez valsts atbalsta. Uz kinoekrāniem Latvijā filma nonāks gada beigās.

Šogad Kannu filmu tirgū piedalīsies vairākas Latvijas filmu studijas un producenti. Latvijas paviljona darbību Kannu filmu tirgū nodrošina Nacionālais kino centrs, Rīgas domes Rīgas filmu fonds un Latvijas Kinoproducentu asociācija. Pirmo reizi Latvijas paviljonu atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Eiropas Reģionālās attīstības fondu.

67.Starptautiskais Kannu kinofestivāls notiek no 14. līdz 25.maijam.

BNS/ Foto: Evija Trifanova/LETA