Gan Grigule, gan Ždanoka tiek uz Briseli. Zināmi visi 8 eiroparlamentārieši
Grigules kundzes plašā reklamēšanās uz busiņiem un iedzīvotāju pastkastītēs izrādījusies produktīva un vēlētājam pieņemama - "visuresošā" Grigule nu dosies uz Briseli.
Politika
2014. gada 25. maijs, 15:07

Gan Grigule, gan Ždanoka tiek uz Briseli. Zināmi visi 8 eiroparlamentārieši

Jauns.lv

Sabiedrisko mediju portāls "lsm.lv", atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju pēc balsu saskaitīšanas visos iecirkņos, vēsta, ka "Vienotībai" Eiropas Parlamentā būs četri krēsli, jo par "Vienotību" vēlēšanās nobalsoja kopumā 46%.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc portāla vēstītā mandātu ieguvuši Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks un Krišjānis Kariņš. Viņi bija pirmie kandidāti arī partijas vēlēšanu sarakstā ar ekspremjeru Dombrovski priekšgalā.

Par Nacionālo apvienību nobalsojuši 14% un tas dod vienu mandātu - Robertam Zīlem, kas bija saraksta līderis.

"Saskaņu" atbalstīja 13% un EP iekļuvis Andrejs Mamikins, kam bija tikai ceturtais numurs  sarakstā.

ZZS atbalstījuši 8% vēlētāju un EP to pārstāvēs Iveta Grigule. Viņai sarakstā bija trešais numurs.

EP iekļuvusi arī esošā eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka no Krievu savienības, par kuras politisko spēku nobalsoja ap 5% vēlētāju.

Sestdien notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā bija ļoti zema aktivitāte - vēlēšanās piedalījās 30,08% no kopējā vēlētāju skaita.

Provizoriskos vēlēšanu rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija paziņos svētdien plkst.24.

Latvijā vēlēšanās piedalījās 14 partiju saraksti, kuros bija 170 deputātu kandidāti.

2009.gadā Eiropas Parlamentā no Latvijas bija ievēlēti pārstāvji no sešām partijām un partiju apvienībām - Sandra Kalniete un Inese Vaidere no "Pilsoniskās savienības", Alfrēds Rubiks un Aleksandrs Mirskis no "Saskaņas centra", Tatjana Ždanoka no "PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", Roberts Zīle no "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK"", Ivars Godmanis no "LPP/LC" un Arturs Krišjānis Kariņš no partijas "Jaunais laiks". Līdz ar Lisabonas līguma grozījumu ratificēšanas visās ES valstīs arī Latvija ieguva vēl papildus vienu vietu, ko ieņēma Kārlis Šadurskis no "Vienotības".

2009.gadā "Pilsoniskā savienība" ieguva 24,3% balsu, "Saskaņas centrs" - 19,59%, PCTVL - 9,66%, LPP/LC - 7,49%, TB/LNNK - 7,45%, "Jaunais laiks" - 6,66%.

"Jaunais laiks" un "Pilsoniskā savienība" ir apvienojušās "Vienotībā", bet PCTVL pārtapusi par Latvijas Krievu savienību. "Saskaņa" un Rubika sociālisti šajās vēlēšanās startēja atsevišķi.

BNS, Foto: Twitter