Repše Eiropas Parlamentā novēl veiksmi "Vienotībai", savus rezultātus nekomentē
Einārs Repše savas partijas rezultātus Eiropas Parlamenta vēlēšanās komentē negribīgi, bet uzvaru guvušajai „Vienotībai” vēl veiksmi.
Politika
2014. gada 28. maijs, 15:18

Repše Eiropas Parlamentā novēl veiksmi "Vienotībai", savus rezultātus nekomentē

Jauns.lv

Pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kurās lielāko atbalstu guva partija „Vienotība”, bet tikai nieka 2,4% vēlētāju atbalstu Einara Repšes partija „Latvijas attīstībai”, Repše savas partijas rezultātus plaši nekomentē. Lielāku atbalstu esot cerība gūt 12. saeimas vēlēšanās.

Jautājot, kā LA valdes priekšsēdētājs Einars Repše vērtē Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus, Repše norāda, ka nebūtu labi analizēt „Vienotības” panākumu atslēgu šajās EP vēlēšanās, vien novēlot veiksmi „Vienotībai”, atzīst, ka vēlēšanas paliek vēlēšanas.

„Acīmredzot, mūsu piedāvājums Eiropas Parlamenta vēlēšanās neguva tik lielu atbalstu, taču mēs cenšamies izvērtēt savas kļūdas, un galvenais darbs būs Saeimas vēlēšanās,” teic Repše. Viņš atzīst, ka „Latvijas Attīstībai” nelielo atbalstu grūti izskaidrot, bet sola strādāt tālāk, lai vēlētājiem sniegtu labāko. Tāpat viņš norāda, ka savu programmu uzlabos, un savus vēlētājus nepievils.

Jautājot, vai ir cerības Saeimas vēlēšanās sasniegt vismaz 5% procentu vēlētāju atbalstu, Repše atzīst, ka tādas cerības esot. Politiķim rūp uzņēmējdarbības vides celšana Latvijā, kā arī nodokļu mazināšana. „Latvijas attīstībai” prioritāte ir arī nabadzības un darba vietu trūkuma mazināšana Latvijā, un ēnu ekonomikas izskaušana.

Arī par Sanda Ozoliņa lēmumu iesaistīties politikā Repše izsakās atzinīgi – „Ļoti labi vērtēju Ozoliņa ienākšanu politikā, viņš ir goda vīrs, un jo vairāk tādu cilvēku būs, jo labāk būs arī valstij.”

Kā ziņots iepriekš, Eiropas Parlamenta vēlēšanās lielāko atbalstu guva partija „Vienotība”, iegūstot četrus mandātus, pa vienam mandātam arī „Visu Latvijai! Tēvzemei un brīvībai LNNK”, partijai „Saskaņa”, Zaļo un zemnieku savienībai, kā arī Tatjanas Ždanokas partijai „Latvijas krievu savienība”. „Vienotību” EP pārstāvēs Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks un Krišjānis Kariņš, „Saskaņu” Andrejs Mamikins, ZZS – Iveta Grigule, bet LKS Tatjana Ždanoka.

Kasjauns.lv/ Foto: Evija Trifanova/LETA