Palīdzēsim Latgales puisim Andrim sagaidīt dēliņa 2 gadu jubileju! Lūgums ziedot
Andris Seņkāns ar savu dēliņu Ivo un sievu Kristīni. Andrim konstatēta smaga saslimšana, bet viņam nav līdzekļu, lai apmaksātu ārstēšanos. Tādēļ tiek lūgti ziedojumi.
Sabiedrība
2014. gada 30. maijs, 10:36

Palīdzēsim Latgales puisim Andrim sagaidīt dēliņa 2 gadu jubileju! Lūgums ziedot

Jauns.lv

28 gadus vecajam Andrim Seņkānam ir dēliņš Ivo, kurš 28. jūnijā svinēs savu otro dzimšanas dienu. Andris ļoti vēlas to nosvinēt kopā gan ar mazo Ivo, gan savu mīļo sieviņu Kristīni. Tomēr viņa nodomus var izjaukt ļaunā slimība – jaunajam vīrietim konstatēta onkoloģiskā saslimšana.

Veiksmīgi ārstējoties, viņš var uzveikt slimību, bet tam ir vajadzīga nauda – vairāk nekā 13 tūkstoši eiro, bet valsts negarantē šo naudu un ģimenei nav tik daudz līdzekļu, tādēļ Andris un viņa ģimene vēršas ar palīdzības lūgumu.

Andris Seņkāns ar sievu un dēlu dzīvo Rēzeknes novadā. Viņš strādā par graudu pārstrādes operatoru, darba vienmēr ir pieticis arī saimniekojot savā lauku mājā.

Pērn decembrī Andris nokļuva slimnīcā ar angīnai līdzīgām pazīmēm, otrreiz tas pats - janvārī. Februārī Andrim tika atklāta smaga onkoloģiska saslimšana – akūta limfoleikoze. Tika uzsākta ārstniecība, kas diemžēl rezultātus nedeva. Tādēļ ārstu konsīlijs lēma par citu medikamentu, kas Andra gadījumā var palīdzēt, taču tas ir dārgs un nav iekļauts valsts kompensējamo zāļu sarakstā. 36 nelarabīna ampulas, kas ir paredzētas vienam kursam, maksā 13 324,50 eiro, pavisam nepieciešami divi kursi.

Andris ir vērsies ar lūgumu Nacionālā veselības dienestā, lai izskatītu zāļu apmaksu no valsts individuālā kārtā, taču tur atbildi var sniegt viena mēneša laikā. Ja lēmums būs pozitīvs, Andrim būs iespēja saņemt otro ārstniecības kursu, kas jāveic 21 dienu pēc pirmā kursa uzsākšanas, kavēties nedrīkst.

Andra dzīvē ik diena ir būtiska, lai apturētu ļauno slimību. Tādēļ aicinām ziedot, lai Andris pēc iespējas ātrāk uzsāktu ārstniecību, kas var glābt viņa dzīvību. Andris ļoti ilgojas atgriezties mājās no slimnīcas, 28. jūnijā nosvinēt sava dēliņa divu gadu jubileju, būt kopā ar savu ģimeni un dzīvot.

Andra sieva Kristīne Kasjauns.lv pastāstīja: „Ir brīži, kad tikai daži vārdi var sagraut cilvēka sapņus, cerības un ticību laimīgai nākotnei. Diemžēl rēzeknietim Andrim Seņkānam, gandrīz divus gadus veca dēliņa tētim, dzīvespriecīgam un atsaucīgam vīrietim, dēlam, brālim, vīram, šī gada februārī, kārtējo reizi dodoties uz slimnīcu – pirmoreiz ar strutaino angīnu, šoreiz ar aizdomām par sarkoidozi, nācās dzirdēt šausminošu diagnozi: T šūnu akūta limfoleikoze. Tautā to sauc par asins vēzi. Pēc mediķu teiktā, slimība ir grūti prognozējama – tā var atkāpties un atkal uzliesmot, bet to var arī izārstēt.

Mūsdienu medicīna attīstās. Andrim tika veikta ķīmijterapija: diennaktis pie sistēmas, karantīnas režīms, jēlumi mutē, matu izkrišana – tas viss tika pārciests Rīgas klīnikā „Linezers”, tālu projām no ģimenes un dzimtām mājām, un viss ar lielu cerību, ka būs gaidītais rezultāts... Taču ārstniecība rezultātus nedeva, jo Andra organisms nereaģē uz specifisku ķīmijterapiju, ko apmaksā valsts onkoloģijas pacientiem.

Lai Andris varētu turpināt ārstēties, ārstu konsīlijs lēmis, ka nepieciešams medikaments „Nelarabīns”, kas ir dārgs un neietilpst valsts kompensējamo medikamentu sarakstā. Tātad līdzekļi jārod pašiem – 13 324,50 eiro vienam kursam jeb 36 ampulām. Kopā Andrim nepieciešami divi medikamenta kursi.

Nacionālajā veselības dienestā Andris iesniedzis lūgumu apmaksāt šo medikamentu, bez kura viņa dzīvība pašlaik ir apdraudēta. Tā kā šī institūcija izskata iesniegumus viena mēneša laikā, bet Andra veselības stāvoklis neatļauj gaidīt, vērsāmies labdarības organizācijā „Ziedot.lv”, kura ļoti atsaucīgi un ar patiesu atbildību par cilvēka dzīvību uzņēmās nekavējoties sākt ziedojumu vākšanu, lai dotu Andrim iespēju apmaksāt un saņemt nepieciešamo ārstēšanu pēc iespējas ātrāk.

Prognozes Andra gadījumā: ja izdosies iegādāties „Nelarabīnu”, tad notiks ārstēšana, pēc kuras ir pamatota cerība slimības remisijai. Nākamais solis būtu cilmes šūnu transplantācija Lietuvā no sveša donora, jo ģimenes locekļiem neatklāja saderību ar Andrim nepieciešamajām šūnām, un Latvijā šādu transplantāciju neveic. Priekšā vēl ir tāls ceļš – pacienti ar līdzīgu vai identisku diagnozi ārstējas mēnešiem ilgi, taču mēs tik ļoti vēlamies, lai Andris pēc iespējas drīzāk atgrieztos ierastajā dzīvē!

Nekad nepieļāvām domu, ka kādreiz būs jālūdz palīdzība citiem, ka būs jāsadzīvo ar bailēm no bezizejas situācijas, no cilvēku vienaldzības vai neticības, ka, atgriežoties tukšās mājās, Andra mantas atgādinās, ka viņš ir tālu projām, viens ar savu slimību un izjūtām, cerībā, ka šoreiz, nu šoreiz ārste atnesīs LABAS ziņas. Paši nespējam fiziski palīdzēt neko, it neko, izņemot labas domas un lūgšanas.

Diemžēl vai par laimi, bet šobrīd beidzot varam rīkoties – vākt līdzekļus medikamenta „Nelarabīns” apmaksai. Aicinām, lūdzam ikvienu, kas var atļauties, ziedot Andrim to mazumiņu, cik nenodarīs skādi Jūsu ģimenēm, vajadzībām! Katrs eiro, apvienojoties kopīgam lielam, gaišam, labam darbam, ir milzīgs ieguldījums!

Mēs ļoti ceram, ka valsts apmaksās otro „Nelarabīna” kursu, un ticam, ka mums kopā izdosies savākt līdzekļus pirmajam!

„Dod, Dieviņi, otram doti, Ne no otra mīļi lūgt” – tā saka tautas dainas. Un tā ir tīrākā patiesība. Taču uz spēles likta cilvēka  dzīvība. Un mēs lūdzam - dēliņš Ivo, sieva Kristīne, māsa Kristīne ar ģimeni, vecāki Lūcija un Edgars, tuvinieki, draugi.”

 Ziedot Andra veselībai var:

* zvanot uz labdarības tālruni 9006 7009 (maksa par zvanu 1,42 eiro);

• ziedot.lv portālā tiešsaistē ( www.ziedot.lv izvēlnē „labdarības projekti”, sadaļa „ārkārtas situācijas”, projekts „ Glābsim Andri!”);

* „Swedbankā” vai jebkurā citā bankā kā vienkāršu pārskaitījumu, arī kā maksājumu ar

Telefonbankas starpniecību. Var izmantot jebkuru citu maksāšanas veidu, maksājuma uzdevumam izmantojot šos rekvizītus:

Fonds „Ziedot”

Reģ. Nr 40008078226

mērķis:

„Glābsim Andri!”

*

„Swedbank”:

bankas kods: HABA LV 22; konta nr: LV95HABA0551006150241

*

SEB:

bankas kods: UNLALV2X; konta nr: LV86UNLA0050014286045

*

„Nordea”:

bankas kods: NDEALV2X; konta nr: LV19NDEA0000082343510

*

„Citadele”:

bankas kods: PARXLV22; konta nr: LV64PARX0012713470002

(LVL); konta nr: LV91PARX0012713470001 (EUR, USD)

* „Norvik banka”: bankas kods: LATBLV22; konta nr.LV42LATB0002010114928

* „DNB banka”: konta nr. LV53RIKO0002013321645; bankas kods: RIKOLV2X

30. maija rītā no nepieciešamajiem 13 324 eiro ar fonda „Ziedot.lv” starpniecību Andra veselībai bija saziedoti apmēram 2 300 eiro. Ar Kasjauns.lv lasītāju un citu labu cilvēku palīdzību līdz 30. maija 18:00 saziedota jau lielākā daļa no vajadzīgās summas - 7500 eiro.


Kasjauns.lv/Foto: no personiskā arhīva