Parakstīts memorands par stratēģisko sadarbību starp Rīgas pašvaldību un Rīgas Stradiņa universitāti
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis
Runā Rīga
2014. gada 2. jūnijā, 14:40

Parakstīts memorands par stratēģisko sadarbību starp Rīgas pašvaldību un Rīgas Stradiņa universitāti

Jauns.lv

Pirmdien, 2. jūnijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis Rīgas 1. slimnīcas telpās parakstīja memorandu par ilgtermiņa stratēģisko sadarbību starp Rīgas pašvaldību un RSU.

Parakstīts memorands par stratēģisko sadarbību sta...

Rīgas domes un Rīgas Stradiņa universitātes sadarbības memorands cita starpā paredz, ka Rīgas 1.slimnīca atkal kļūs par RSU klīnisko bāzi, kā tas bija līdz 2009.gadam, kad ekonomiskās krīzes laikā sadarbība apstājās.

„Rīgas 1.slimnīca ir viena no labākajām ārstniecības iestādēm Latvijā, tomēr tās pilnvērtīgai tālākai attīstībai ir nepieciešams ne tikai jauns operāciju bloks, nosiltināti korpusi  un sakārtota infrastruktūra, bet arī akadēmiskā bāze –  jaunu ārstu sagatavošana, pētījumi –  tas viss, ko dod universitātes klīniskās bāzes statuss, līdz ar to sadarbības memorands ar RSU Rīgas pilsētai ir ļoti svarīgs,” sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Stradiņa universitāte nes Rīgas vārdu un sadarbība ar Rīgas pilsētu mums vienmēr ir bijusi svarīga, tāpēc mēs esam pateicīgi, ka pašvaldība ir veikusi visu nepieciešamo, lai mūsu sadarbība varētu tikt turpināta.  RSU sadarbība ar pašvaldību ir būtiska arī tādēļ, ka Rīgas pilsēta ir lielākais darba devējs mūsu universitātes absolventiem, kas nav tikai ārsti, bet, piemēram, arī mūsu sociālo zinātņu fakultātes beidzēji,” sacīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis.

Rīgas domes un Rīgas Stradiņa universitātes sadarbības memorandā  paredzēta  studijām nepieciešamās prakses izvēršana Rīgas 1. slimnīcā un citās Rīgas pašvaldības ārstniecības iestādēs, sadarbība RSU infrastruktūras attīstībā un kopīgi īstenojami projekti veselīga dzīvesveida popularizēšanā.

Parakstot memorandu, puses vienojas ilgtermiņā paplašināt un nostiprināt sadarbību ar universitātes un domes darbību saistītos virzienos –  izglītībā, zinātnē, kultūrā, sportā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī sabiedrības labklājības un veselības veicināšanā.

Pirms memoranda parakstīšanas jau iepriekš Rīgas domes Labklājības departaments, Īpašuma departaments, Rīgas 1. slimnīca un Rīgas Stradiņa universitāte secināja, ka Rīgas 1. slimnīca pilnībā atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem, lai būtu Rīgas Stradiņa universitātes studentu un rezidentu klīniskā bāze.

Rīgas 1. slimnīca ir vecākā civilā slimnīca Latvijā, dibināta 1803. gada maijā kā Rīgas trūcīgo jeb nabagu slimnīca. Tā bija Latvijas medicīnas zinātnes bāzes centrs no 1803. gada līdz 1928. gadam. Kopš 1920. gada Rīgas 1. slimnīca bija pirmā Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes klīniskā bāze, tā uzturēja medicīniskās izglītības vērtības, standartus un kvalitātes pārmantojamību. Patlaban slimnīca strādā kā daudzprofilu ambulatorā iestāde ar lielāko dienas stacionāru Latvijā.

Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību