Niknais geju pretinieks mācītājs Pavlovičs aizpērn trakoja par skandalozo bērnu grāmatu
Saulkrastu un Skultes luterāņu draudžu mācītājs Ivo Pavlovičs, kurš ar savu neiecietību pret homoseksuāļiem izcēlās raidījumā „Aizliegtais paņēmiens”, jau pirms tam ir guvis ievērību ar agresīviem izlēcieniem.
Sabiedrība
2014. gada 10. jūnijs, 06:17

Niknais geju pretinieks mācītājs Pavlovičs aizpērn trakoja par skandalozo bērnu grāmatu

Jauns.lv

“Lai portāla Kasjauns.lv lasītājiem un mācītājam Ivo Pavlovičam nerastos nekādi pārpratumi sakarā ar šajā publikācijā pausto par uzbrukumu bērnudārza “Bitīte” audzinātājai, Kasjauns redakcija vērš lasītāju uzmanību uz to, ka šajā publikācijā nekad nav apgalvojusi, ka tas bija mācītājs Ivo Pavlovičs, kas kliedza un rāva nost krustiņu audzinātājai. Strīdus publikācijas norādīto nav jāsaprot, ka mācītājs Ivo Pavlovičš uzbruka bērnudārza audzinātājai. Kasjauns.lv redakcijai nav informācijas, kas tieši kliedza un rāva nost krustiņu bērnudārza “Bitīte” audzinātājai. Tāpat portāls Kasjauns.lv precizē, ka mācītājs Ivo Pavlovičs ir nevis geju un homoseksuāli orientētu cilvēku pretinieks, bet - šādu attiecību piekopšanas pretinieks. Portāls Kasjauns.lv precizē, ka LTV raidījumā „Aizliegtais paņēmiens” sižetā „Cits dzimums” tas, ka homoseksuāļi ir dēmonu apsēsti cilvēki, no kuriem jāizdzen ļaunie gari izskanēja aizkadrā. Portālam nav informācijas, kas tieši to ir teicis. Mācītājs LTV raidījumā „Aizliegtais paņēmiens” sižetā „Cits dzimums” ir teicis, ka homoseksuālisms jau kā prakse bieži vien ir apsēstība ar ārējiem dēmoniska rakstura ļauniem spēkiem, ka tā nav normāla dzīve, ka nostiprinoties ticībā šī tieksme pāriet. Portāla Kasjauns.lv redakcija atvainojas mācītājam Ivo Pavlovičam par sagādātajām neērtībām un pārdzīvojumiem."

Saulkrastu un Skultes luterāņu draudzes mācītājs Ivo Pavlovičs, kurš pēdējā LTV raidījumā „Aizliegtais paņēmiens” skatītājus pārsteidza ar savu agresīvo uzstāšanos pret homoseksuāli orientētiem cilvēkiem, jau iepriekš izcēlies ar skandalozu rīcību.

2012. gada septembrī izraisījās skandāls ap divām pēc būtības nevainīgām bērnu grāmatiņām – „Diena, kad Kārlis bija Karlīna” jeb „Diena, kad Rūta bija Rihards”, kuras izlasot bērnudārza audzēkņiem būtu jāsaprot, ka ne jau viņu dzimumam ir galvenā nozīme, bet gan spējām un gribai.

Kamēr mazuļi pat vēl nebija izlasījuši grāmatas nosaukumu, lielās tantes un onkuļi sagāja ragos – kristieši pieprasīja labklājības ministres Ilzes Viņķeles, kura bija devusi svētību grāmatiņu izdošanai, demisiju un devās krusta karā pret Ķekavas bērnudārzu „Bitīte”, kurā audzinātājas bērniem jau bija atrādījušas skandalozo grāmatiņu.

„Bitīte” bija vienīgais bērnudārzs, kurā pilotprojektā mācībās tika izmēģināta plašu ažiotāžu izraisījusī grāmata. Grāmatiņa, kuru tās kritiķi no dažādām konservatīvām organizācijām pasludināja par „bērna tiesību uz savu tradicionālo un garīgajās vērtībās skaidri balstīto identitāti” graujošu, gan nekādu revolūciju „Bitītē” neienesa. Bet kādai bērnudārza audzinātājai tā gan sagādāja nepatīkamus mirkļus.

Grāmatas prezentācijas „beigās vēl mācītājs skrēja klāt audzinātājai un rāva nost krustiņu, kliedzot - kā tu vari ticēt Dievam un nodarboties ar šīm lietām! Braucot prom, likās, ka nu jau bezmaz vai zeme ir sabrukusi,” par notikušo laikrakstam „Diena” stāstīja bērnudārza audzinātāja. Kurš mācītājs uzbruka bērnudārza audzinātājai, netika publiski atklāts. Tomēr, noskatoties grāmatas prezentācijas videoierakstu, redzams, ka vienīgais garīdznieks, kurš kaislīgi iestājas pret bērnu grāmatiņu, bija luterāņu mācītājs Ivo Pavlovičs.

Pavlovičs vēlāk klāstīja: „Es uzskatu, ka tos, kuri šādu emocionālu vardarbību popularizē, vajadzētu saukt pie atbildības. Viņķelei vajadzētu no sava amata atkāpties, jo viņa nepārstāv un neieklausās sabiedrības viedoklī, bet aizstāv marginālu nevalstisko organizāciju viedokli.”

Tāpat Pavlovičs arī izteicies par nāvessoda atjaunošanu, ko atbalsta nebūt ne visi teologi. Viņš „Rīgas Apriņķa Avīzei” teicis: „Smagu noziegumu veicējs ir kā pašnāvnieks. Viņš veic noziegumu, kura neizbēgamās sekas ir tādas, ka arī viņa paša dzīvība tiek atņemta. Nāvessodam būtu jābūt kā augstākajam soda mēram par īpaši smagiem noziegumiem.”

Pavlovičs ar saviem uzskatiem atkal izcēlās pagājušās nedēļas nogalē LTV raidījuma „Aizliegtais paņēmiens” sižetā „Cits dzimums”, kurā ar slēpto kameru tika filmētas kāda it kā geja vizītes pie psiholoģes, dziednieka un mācītāja ar jautājumu – kā viņam sadzīvot ar savu seksuālo orientāciju. Psiholoģe un dziednieks jaunieti aicināja neslēpties no sevis un mudināja sadzīvot ar savu identitāti. Savukārt mācītājs jaunietim teica, ka homoseksuāļi ir dēmonu apsēsti cilvēki, no kuriem jāizdzen ļaunie gari, kuru dzīve nav normāla. Visu raidījumu „Cits dzimums” varat noskatīties LTV interneta mājaslapā: http://www.ltv.lv/lv/raksts/06.06.2014-aizliegtais-panjemiens.id30666/ .

Grāmata, kas satracina daļu sabiedrības (LTV „Panorāma”)
Kasjauns.lv/Foto: aprinkis.lv

Tēmas