Rīga sagaida vingrošanas zvaigznes no 14 valstīm – klāt sacensības „Baltijas aplis”
Runā Rīga
2017. gada 6. marts, 23:18

Rīga sagaida vingrošanas zvaigznes no 14 valstīm – klāt sacensības „Baltijas aplis”

Jauns.lv

Nedēļas nogalē, 11. un 12. martā, Elektrum Olimpiskajā centrā (Grostonas iela 6b) Rīgā risināsies 18. starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā “Baltijas aplis”, kurās skatītājus priecēs labākās mākslas vingrotājas no 14 valstīm.

Latviju sacensībās pārstāvēs trīs labākās vingrotājas – septiņkārtējā Latvijas čempione Jeļizaveta Gamaļejeva, Arīna Leina un Sofija Ņikitina. Jau ceturto gadu pēc kārtas “Baltijas aplis” ietvaros notiks Ludmilas Kačkaldas piemiņas turnīrs grupu vingrojumos, kur par uzvaru sacentīsies četras komandas, tostarp arī Latvijas izlase. Grupu vingrojumos par balvām cīnīsies arī deviņas meiteņu junioru komandas.  

“Baltijas aplis” nav iedomājams bez Latvijas pazīstamo mākslinieku piedalīšanās, līdzi jušanas un atbalsta. Katru gadu vingrotājas sacensību laikā cīnās par mākslinieku darbiem. Jau tradicionāli sacensību beigās notiks konkurss “Mis Elegance”, kurā mākslinieku žūrija izvēlēsies elegantāko vingrotāju. Šogad žūrijas priekšsēdētājs ir mākslinieks Juris Ģērmanis. Tāpat notiks skatītāju jau iecienītā nominācija “Mis Skatītāju simpātija”, kurai balvu pasniegs māksliniece Ilze Brodele. Sacensību organizatori ir parūpējušies par daudz jaukiem, mākslinieciskiem pārsteigumiem, taču šajās dienās sagaidāmi arī vairāki viesmākslinieku priekšnesumi.

Sestdien, 11. martā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 sacensības iespējams vērot bez maksas. Pasākuma svinīgajā atklāšanā, kā arī sacensībās sestdienas vakarā un svētdien ieeja ar biļetēm, kuras nopērkamas Biļešu servisa kasēs un sacensību norises vietā – Elektrum Olimpiskajā centrā.

Mediju pārstāvjiem ieeja sacensībās ir ar akreditācijas kartēm, kuras iespējams saņemt Olimpiskajā sporta centrā sacensību dienā, sazinoties pa tālruni 29737559.

Sacensības atbalsta Rīgas dome, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Latvijas Vingrošanas federāciju.


Regīna Zommere/Publicitātes fotot Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību