Vietas, kur izņēmumā kārtā atļauts atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus
Runā Rīga
2017. gada 6. marts, 14:34

Vietas, kur izņēmumā kārtā atļauts atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus

Jauns.lv

Ņemot vērā laika apstākļus un meteoroloģiskās prognozes, no 1. marta samazināts to vietu skaits, kur izņēmuma kārtā atļauts atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus. Pagaidām atļauts atrasties uz ledus vēl šādās vietās:

               - Bolderājas karjers;

               - Juglas ezers (aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 40 m no krasta līnijas, kā arī 1500 m attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas);

               - Ķīšezers (aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 300 m no krasta līnijas, kā arī 1200 m attālumā no Juglas upes ietekas, 500 m attālumā no Langas upes iztekas, 500 m attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī 1500 m attālumā no Mīlgrāvja tilta);

               - Juglas upes posms no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1 (izņemot 200 m attālumā no Dzelzceļa tilta);

               - Daugavas posms no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai (izņemot posmu no Krasta ielas 95 k-4 līdz Krasta ielai 95 k-10. 

Rīgas dome atgādina, ka ziemas periodā pašvaldība noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts (skat. izņēmumu sarakstu).

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas  aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar  naudas sodu bez brīdinājuma,  no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Rīgas dome atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā, īpašu uzmanību pievēršot bērnu drošībai. Pirms doties uz ledus, obligāti jāizvērtē tā stāvoklis, jo visur tas nav vienādi biezs. Atrašanās uz ledus vienmēr ir saistīta ar paaugstinātu risku!

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA