Ģertrūdes ielas teātris rudens sezonu Rīgā sāks ar izrādi "Āda"
"Āda" ir stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņi savu mīlestību cenšas atrast un nepazaudēt naudas un slavas kārdinājumu džungļos.
Kultūra
2014. gada 4. septembris, 22:44

Ģertrūdes ielas teātris rudens sezonu Rīgā sāks ar izrādi "Āda"

Jauns.lv

Pēc viesizrādēm Valmiermuižā rudens programmu savās mājās Ģertrūdes ielas teātris sāks 11.septembrī, ar izrādi "Āda" atzīmējot izcilā literāta un kultūras darbinieka Raiņa 150.dzimšanas dienu, informēja teātrī.

"Āda" ir dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes luga, kas sarakstīta dzejas valodā, un autores pirmais darbs, kas iestudēts profesionālajā teātrī. Izrādes režisors ir Andrejs Jarovojs.

Gailes stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņi savu mīlestību cenšas atrast un nepazaudēt naudas un slavas kārdinājumu džungļos, ir izdots gan parastā, gan klausāmajā grāmatā. Apgāda "Mansards" izdoto drukāto lugas versiju un izdevniecības "Apostrofs" CD versiju "Āda" var iegādāties arī pirms izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī.

Nākamās izrādes paredzētas 23.septembrī un 14.oktobrī plkst.19.

Savukārt ar 2001.gada 11.septembri - dienu, kad Ņujorkā teroristi uzspridzināja Pasaules tirdzniecības centru, kas kļuva par pamatu ASV un NATO karadarbībai Afganistānā, - saistītie notikumi, kas atbalsojas izrādē "Heavy Metal", būs skatāmi 24.septembrī un 30.septembrī, kā arī 16.oktobrī un 18.oktobrī.

"Heavy Metal" pamatā ir patiesi notikumi, kas norisinājās 2009.gada 1.maijā Bari Alai novērošanas postenī Afganistānā - šajā dienā notika kauja, kurā dzīvību zaudēja divi karavīri no Latvijas. Virsseržante Irita Kronīte, kas piedalījusies septiņās misijās - Kosovā, Irākā un Afganistānā -, saka: "Pēc izrādes vēl ilgi bija smaguma sajūta. Uzvedums skar tuvu, ķer dziļi, man bija asaras acīs un kamols kaklā. Varbūt ir lietas, ko civilie cilvēki nesapratīs, taču uzvedumā parādīts viss - šaubas, bailes, drosme, pašaizliedzība, biedra plecs... Lieliski! Trāpīts arī ikdienā, kur ir gan rutīna, gan arī kauju situācijas. Apbrīnoju cilvēku, kas to visu tā spējis salikt kopā.[..]"

Izrādē spēlē aktieri Anta Aizupe, Kārlis Krūmiņš, Kristaps Ķeselis un Aigars Apinis, un kopā režisoru Jarovoju tās radošā komanda nominēta ''Spēlmaņu nakts'' teātra balvai kategorijā "Gada kustību mākslinieks".

Biļetes uz izrādēm iegādājamas interneta vietnē " www.bezrindas.lv ", galerijā "Istaba", kā arī stundu pirms izrādes Ģertrūdes ielas teātra biļešu kasē.

LETA/ Publicitātes foto