Martas ballē labdarībai savāc vairākus tūkstošus eiro. Balles FOTO
Saposusies greznā karnevāla tērpā, labdarības pasākuma vadītājas ampluā iejutās aktrise Agnese Zeltiņa.
Sabiedrība
2014. gada 27. septembris, 12:54

Martas ballē labdarībai savāc vairākus tūkstošus eiro. Balles FOTO

Jauns.lv

26. septembra vakarā viesnīcā „Grand Palace Hotel” notika vērienīgs labdarības pasākums Martas balle, kuru, tērpušies maskās, apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Uz šo pasākumu ieradās tie, kas varēja atļauties nopirkt ieejas biļetes, kas vienai personai izmaksāja 60 eiro, savukārt ejot divatā – 100 eiro.

Uz labdarības pasākumu bija ieradies eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, uzņēmēja Irēna Pulkinena ar dzīvesbiedru Oskaru Barševski, TV seja Maija Silova un daudzi citi. „Martas balles” apmeklētājiem ielūgumos norādītais ģērbšanās stils bija dāmām vakarkleita ar masku vai masku balles kostīms, savukārt kungi tika lūgti ierasties smokingā.

Sākoties pasākumam, viesnīcas telpās skanēja klasiskā mūzika un viesi nāca, saposušies līdz nepazīšanai. Dāmas skaistās kleitās, dažas pat parūkās. Kā jau īstā masku ballē, ikviena, ienākot telpā, seju aizsedza ar līdzpaņemto masku. Vakara vadītāji šajā labdarības pasākumā bija aktrise Agnese Zeltiņa un dziedātājs Roberto Meloni. Savukārt balles patronese bija operdziedātāja Inese Galante, kura arī ar savu uzstāšanos ieskandināja vakaru.

Sarunā ar portālu Kasjauns.lv Galante atklāja, ka uz šo pasākumu ieradusies pa taisno no Vīnes. „Esmu priecīga iesaistīties lietās, kas dara labu ne vien ar savāktajiem ziedojumiem bērnu izglītībai, bet arī popularizējot Rīgu un mūsu vēsturi. Visur pasaulē labdarības balles ir populārs labdarības veids, un jauki, ka arī pie mums veidojas šādas tradīcijas. Ļoti ceru, ka „Martas balle” ik gadu mums Latvijā būs kā tradīcija,” saka Inese Galante.

Viesi izklaidējās divās zālēs, bet vestibilā visu vakaru norisinājās izsole. Pasākuma gaitā savāktie līdzekļi dos iespēju bērniem no maznodrošinātām ģimenēm nodarboties ar sportu, garīgi un fiziski attīstīties.

Kā norādīja Martas balles idejas autore Svetlana Loeva, doma par balli viņai ienākusi prātā, uzzinot, ka Pētera I sieva un imperatores Elizabetes māte Marta ir no Latvijas. „Šogad viņai ir dubulta jubileja: 330. dzimšanas un 290. kronēšanas gadadiena. Mani pārsteidza šīs, no Latvijas nākušās meitenes, dzīvesstāsts: divu gadu vecumā viņa kļuva bārene, bet 12 gadu vecumā tika nosūtīta par kalponi pie mācītāja Ernsta Glika. Vēlāk viņa kļuva ne vien par imperatora sievu, bet arī līdzgaitnieci un vēlāk imperatori, un lielu mecenāti. Mēs uzskatām, ka viņa ir nepelnīti aizmirsta, un vēlamies, lai Latvijā un visā pasaulē uzzina, ka Marta - Katrīna I - ir uzaugusi Latvijā,” sacīja Loeva.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders