Nedod kukuli, labāk dod buču!
Kultūra
2014. gada 10. novembris, 10:32

Nedod kukuli, labāk dod buču!

Jauns.lv

24. novembrī septiņos vakarā Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace notiks pilnīgi atklāta kukuļdošanas akcija, jeb jauna “Pannas Teātra” izrāde - muzikāla dzīves spēle divās daļās "KUKULIS". Izrāde ar ironiju un zināmu daļu sarkasma analizēs līdzšinējo kukuļdevēju domu gājienu, atšķirību starp pateicību un kukuļdošanu un vienlaikus atklās veidus, kā īsti kukulis dodams.

Kukuļa „receptes” autori: scenāristes Gunta Kalniņa un Inta Bernova, režisors Juris Rijnieks, bet lomās – publikas iemīļotie aktieri – dakteris Ģirts Ķesteris, maizniece Maija Doveika, žurnāliste Zane Daudziņa, uzņēmējs Aldis Siliņš un kukuļņēmējs Juris Lisners, kuri ziedu vietā pēc izrādēm labprāt pieņems arī dažāda veida kukuļus.    

«Nereti sastopamies ar situācijām, kad skaidri zinām – ir jādod vai jāpieņem kukulis, bet cilvēki nezina, kā īsti to darīt. Jautājumi «kur?» un «kā?» vieš plašu iespēju loku minējumiem, kas nereti noved pie nesaprašanās un izgāšanās,» uzskata režisors J.Rijnieks.

Pannas Teātris izrādē „Kukulis” apņēmies kliedēt neskaidrības un dot atbildes uz šiem neērtajiem jautājumiem par to, kur, kā un ar ko kukuļot.

Kur? Klasiskais variants - nodot kukuli koferī vīriešu tualetē. Vēl labāks- iecept pateicību maizes klaipā. Abos gadījumos jābūt ārkārtīgi uzmanīgam.

Kā? Kukuļa nodošanas procesā jāraugās, lai līdzzinātāju būtu pēc iespējas mazāk, tādēļ telefonsarunas jāšifrē - “Lielajam gailim ir problēmas ar dējējvistām? - Nē, nē, olas ir pilnā skaitā, grozs jau ir mūsu fermas robežās, tikai sanākusi neliela aizķeršanās ar cāli, kam tas groziņš bija uzticēts...”

Aktieris Ģirts Ķesteris - kukulim ir dažādas kategorijas - ir «Jūrmalgeitas» skandāls,  ir dažādi, tā saucamie valsts un pašvaldību iepirkuma konkursi, kurā uzvar «lētākais piedāvājums», un tad ir kategorija, ko tiešām var dēvēt par pateicībām. Vai naudas dāvana policistam par ātruma pārsniegšanu būs pateicība? Bet, ja es kādam uzdāvinu biļeti uz savu izrādi?

Pateicība vai kukulis? Mīlestība vai nauda? Katrs kukuļdevējs neizbēgami atgādina mīlnieku, kurš romantisku jūtu vadīts, sarkst un mulst, tādēļ izrādes jautrā pamata stīga ir izsmiet un atmaskot muļķīgās kukuļdošanas shēmas un ļauties mīlestības uzplūdam situācijās, kuras patiešām ir romantiskas, - labāk dod buču, nedod kukuli! Pannas Teātris nolēmis pavisam atklāti “piekukuļot” arī “Kas Jauns” lasītājus.

Uzminiet, kurš aktieris ir kukuļdevēju himnas izpildītājs (noklausies te: www.pannasteatris.lv) un  laimējiet divus ielūgumus uz izrādi “Kukulis” 24. novembra vakarā kinoteātra “Splendid Palace” lielajā zālē.

Līdz 20.novembrim sūtiet atbildes uz panna@pannasteatris.lv un iepējams, pretī saņemsiet “Kukuli”!

Izrāde būs skatāma:

24. novembrī plkst. 19:00 Kinoteātrī Splendid Palace,

25. novembrī plkst. 21:00 Ādažu kultūras centrā,

kā arī daudzos Latvijas kultūras centros un vasaras brīvdabas estrādēs.

Biļetes pret “kukuli” var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs.

Informācija:

www.pannasteatris.lv

https://twitter.com/PannasTeatris

www.facebook.com/pages/Izrāžu-apvienība-Panna

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto