Rīgā sākas vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”. FOTO
Runā Rīga

Rīgā sākas vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”. FOTO

Jauns.lv

Ar objekta „Ieej svētkos” atklāšanu, no 5. decembra, sākas vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”. Šogad, festivāla 5 gadu jubilejas gadā, iedzīvotāji aicināti apskatīt 74 profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidotas Ziemassvētku egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību.

Rīgā sākas vides objektu festivāls „Ziemassvētku e...

„Rīgā jau par tradīciju kļuvušais festivāls 2014. gada nogalē simboliski noslēdz Rīgas kā Eiropas galvaspilsētas gadu, piedāvājot kā rīdziniekiem, tā pilsētas viesiem izjust svētku gaidīšanas atmosfēru oriģinālā un neparasti rotātā pilsētvidē. Rīga var lepoties, ka šāds vides objektu festivāls notiek tieši Latvijas galvaspilsētā un nav sastopams nekur citur, tādējādi uzturot spēkā leģendu par Rīgā pirmo rotāto Ziemassvētku egli. Novēlu, lai katram festivāla darbu autoram ir gandarījums par paveikto un svētku rotāšanā īstenoto ideju, bet apmeklētāji, lai gūst svētku prieku no Ziemassvētku egļu ceļā sastaptiem vides objektiem un krāsainajām, dzīvespriecīgajām Eglēm,” aicinot apmeklēt festivālu, tā atklāšanas pasākumā, teica Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi, gan šogad radītie vides objekti.

“Man ir liels prieks Rīgas pilsētai un tās iedzīvotājiem dāvināt vides objektu “Ieej svētkos!”. Mēs esam uzņēmums, kas būvē tiltus, terminālus, ēkas un cenšamies padarīt dzīvi ērtāku un skaistāku. Tas mums sagādā vislielāko prieku! Tādēļ esam lepni, ka svētku laikā varam dāvināt šo objektu “Ieej svētkos!” Rīgai, kas padarīs mūsu pilsētu gaišāku, skaistāku un sniegs prieku visiem rīdziniekiem un tās viesiem. Egles, kas ir objekta centrālais elements, pamatā ir metāla karkasa konstrukcija, kuras augstums pārsniedz 12 metrus un svars aptuveni 13 tonnas. Konstrukciju uzstādījis un montējis „LNK Industries” kompāniju grupā ietilpstošais uzņēmums AS “Latvijas tilti”, savukārt tehniski ir izstrādājis LNK Industries kompāniju grupā ietilpstošais uzņēmums SIA „TTS” (Transportation Technology Systems). Esmu pārliecināts, ka tik iespaidīgas konstrukcijas egli jūs Rīgas centrā vēl nebūsiet redzējuši”, uzsver „LNK Group” valdes loceklis Genādijs Kamkalovs un novēl visiem priecīgus svētkus, aicinot simboliski “Ieiet svētkos!”

Jau no piektdienas Rīgā būs skatāmi vides objekti – Egles: „Rīgas Zelta gaiļa egle”, „Būs karaliene”, „Sveču istabas mīlestības egle”, „Rīgas krāsas”, „Apliecinājums”, „Jūgendstila egle”, „Teatrālā  egle ar kavalieri”, „Jampadracis”, „Esam klāt” un daudzas citas, bet katra no tām ar savu īpašo stāstu.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt palīdzēs īpaši sagatavota karte, kura atrodama  gan interneta vietnē www.eglufestivals.lv, gan Uzziņu dienesta  1188 mājas lapā, kā arī drukātā veidā pieejama Tūrisma informācijas centros.

Festivālu atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

Vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”

Vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto