0dienas
23stundas
35minūtes
46sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uz Ventspili tagad varēs doties ar divstāvu autobusu – "Ecolines" atklāj jaunu maršrutu
foto: Zane Bitere/LETA
"Ecolines" autobusi Rīgas Starptautiskās autoostas teritorijā.
Novadu ziņas

Uz Ventspili tagad varēs doties ar divstāvu autobusu - "Ecolines" atklāj jaunu maršrutu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", no šā gada 1. novembra sāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Ventspils-Rīga, informēja "Ecolines" pārstāvji.

Uz Ventspili tagad varēs doties ar divstāvu autobu...

Autobusi no Ventspils Autoostas uz Rīgu kursēs astoņas reizes dienā - plkst.7, plkst.8, plkst.9.30, plkst.11, plkst.13, plkst.14.30, plkt.17 un plkst.19.30, piestājot Kustes dārzā un Kurzemes ielas degvielas uzpildes stacijā. Tāpat astoņas reizes dienā autobuss brauks atpakaļ no Rīgas uz Ventspili.

Maršruta atklāšana notiks sestdien, 26. oktobrī, plkst.13 pie Ventspils zinātnes centra "Vizium".

"Ecolines" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs norāda, ka ir gandarīts par Autotransporta direkcijas (ATD) izsniegto atļauju komercreisu veikšanai maršrutā Rīga-Ventspils, norādot, ka tas veicina uzņēmuma attīstību.

Savukārt ATD pārstāvji norādīja, ka patlaban atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes lēmumiem ir apstiprināti seši komerciālie maršruti: Rīga-Salaspils, Rīga-Daugavpils, Rīga-Liepāja, Rīga-Ventspils, Rīga-Balvi kā arī Rīga-Rīgas lidosta.

Tostarp maršrutā Ventspils-Rīga atļauja komercreisu veikšanai izsniegta arī pašvaldības SIA "Ventspils reiss".

Jau ziņots, ka "Ecolines" apgrozījums pagājušajā gadā bija 27,039 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2022. gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 41,1% - līdz 1,695 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1993. gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,739 miljoni eiro. "Norma-A" 82,17% daļu pieder "EcolinesEstonia", 9,86% daļu - Andrim Podgornijam, bet 7,97% daļu - Jegoram Ribzāmenam.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.