Leļļu teātrī iestudē izrādi pēc ekoteātra principiem, izmantojot otrreiz pārstrādātus materiālus
foto: Latvijas Leļļu teātris.
. Izrāde top pēc ekoteātra principiem, izvirzot mērķi vismaz 70% leļļu un dekorāciju saražot no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.
Kultūra

Leļļu teātrī iestudē izrādi pēc ekoteātra principiem, izmantojot otrreiz pārstrādātus materiālus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Oktobra sākumā Latvijas Leļļu teātris uzsācis darbu pie vērienīga Lielās zāles iestudējuma “Lasis Stasis”, kas veidots pēc Dainas Tabūnas grāmatas motīviem. Novembra beigās skatītājus sasniegs aizraujošs piedzīvojumu stāsts visai ģimenei, atklājot krāšņu zemūdens pasauli, kas vairāk nekā pus gada garumā radīta un šūta teātra darbnīcās, informē teātris.

Leļļu teātrī iestudē izrādi pēc ekoteātra principi...

Izrāde top pēc ekoteātra principiem, izvirzot mērķi vismaz 70% leļļu un dekorāciju saražot no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, aktualizējot vides piesārņojuma un atbildīga patēriņa jautājumus.

Izrādes režisors Edgars Kaufelds savā komandā aicinājis dramaturģi Anci Muižnieci, kā arī mākslinieci Rūtu Briedi ar asistenti Eviju Stukli-Zuitiņu, kuras atbild gan par izrādes scenogrāfijas, gan neskaitāmo zemūdens pasaules iemītnieku izveidi. Pavasarī un vasarā ar skatītāju un paša teātra darbinieku atbalstu tika vākti tekstilizstrādājumi, kas nu jau pārtapuši zivju baros, jūraszirdziņos, vaļos, koraļļos, aļģēs un citās jūras un okeāna radībās. Izrādē skanēs komponista Riharda Zaļupes oriģinālmūzika, bet lomās iejutīsies aktieri Arnita Jaunzeme, Lienīte Osipova, Kristīna Varša, Agris Krapivņickis, Artūrs Putniņš un Miķelis Žideļūns.

Uz pirmo mēģinājumu radošā komanda bija aicinājusi Vides izglītības fonda pārstāvi Ilzi Grēveli, kura iepazīstināja ar projektu “Mana jūra” un pastāstīja par aktuālajiem Baltijas jūras un Latvijas piekrastu piesārņojuma datiem. Izrādes radošā komanda apņēmās piedalīties “Mana jūra” rudens monitoringa ekspedīcijā un attīrīt kādu gabaliņu no jūras piekrastes. Ekspedīcijas mērķis ir pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību jūras piesārņojošo atkritumu problemātikai, kā arī rosināt iedzīvotājus, pašvaldības un uzņēmējus  kopīgiem centieniem un praktiskai rīcībai piekrastes un Baltijas jūras aizsardzībā.

“Lasis Stasis” ir aizkustinošs un dzīvi apliecinošs stāsts par mazā lasēna Staša ceļojumu dažādos ūdeņos, viņa iekšējo izaugsmi un vēlmi atrast savu vietu pasaulē. Izrādes varoņi pārvar ne tikai upes straumes, bet arī dažādus šķēršļus, kas atspoguļo mūsdienu cilvēka attiecības ar dabu un savu iekšējo pasauli.

Iestudējums “Lasis Stasis” Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos 29. novembrī; 30. novembrī, 1. un 28. decembrī gaidāmas tuvākās izrādes.