Viņķele: Kariņš prasīja, kādēļ viņš ir premjers, ja pat sievai maskas nevar nokārtot
foto: LETA
Krišjānis Kariņš un Ilze Viņķele.
Politika

Viņķele: Kariņš prasīja, kādēļ viņš ir premjers, ja pat sievai maskas nevar nokārtot

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele intervijā Latvijas Radio raidījumā "Laikmeta krustpunktā" pastāstījusi par kādu spilgtu epizodi Covid-19 laikā, kurā tā laika premjers Krišjānis Kariņš uztraucies par to, lai viņa sievas privātprakse saņemtu sejas maskas.

Viņķele: Kariņš prasīja, kādēļ viņš ir premjers, j...

Viņķele norādīja, ka vistrakākais bija Covid laiks, kad trūka masku. "NMPD Liene Cipule ir atnākusi uz ministriju un pateikusi, ka viņa netiek galā ar to pienākumu un nevar sagādāt rezerves Latvijas slimnīcām. Un Edgars Labsvīrs uzņemas tādu kā pašnāvniecisku misiju mēģināt sadzenāt pa pasauli maskas. Mēs nolemjam, ka ar maskām apgādās arī privāti praktizējošos ārstus, jo šajā gadījumā nav jāšķiro, bet, protams, ka vispirms slimnīcas. Un Krišjānis Kariņš arī klapato par to, lai viņa kundzei būtu maskas viņas privātpraksē. Un NVD nevedās tik ātri, jo nevar tās maskas atmuitot, tur trūkst kaut kādi sertifikāti un vēl kaut ko. Un tad viņš katru dienu, mums katru dienu pusi dienas kopā ir sapulces, tad vēl vakarā tādā mazā formātā vai nu mēs divatā, vai ar to pašu Citskovska kungu kopā pārrunājam katru dienu dienas aktualitātes. Un viņš man visu laiku prasa, kur tās maskas, kur tās maskas, nu kad tai sievai tās maskas…"

"Un tad mums ir kārtējā sapulce no rīta, jo mēs strādājām klātienē Veselības ministrijā, faktiski neizgājām no turienes tas kodols, kas mēs bijām kādi astoņi cilvēki un zvana premjers un balss trīc un saka: mana sieva atkal ir zvanījusi uz NVD un viņai nav varēts iedot maskas. Un tad …. kādēļ -  patiešām tā, ka tagad tā balss trīc dusmās, viņš knapi var parunāt… “Un tad man ir tev jautājums, kādēļ es esmu premjers, ja es pat to nevaru nokārtot”. Uz ko es atbildēju - uz šo jautājumu tu vari atbildēt sev tikai pats. Un kāds ir tavs priekšlikums? Vai tu gribētu, lai mēs uztaisām NVD vienu nodaļu vai kādu speciālu cilvēku, kas apkalpos tavas kundzes privātpraksi?" sacīja Viņķele.