Meklē darbu vai uzglūn īpašumiem? Carnikavā no furgona izlec un starp namiem klīst svešinieki
foto: Ekrānšāviņš
No automašīnas tiek izlaistas personas, tās pēcāk dodas šķērsielās, lai aplūkotu privātīpašumus.
Sabiedrība
2024. gada 1. augustā, 10:44

Meklē darbu vai uzglūn īpašumiem? Carnikavā no furgona izlec un starp namiem klīst svešinieki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Līdzīgi kā nesen Ogres tuvumā un arī citviet Latvijā, arī Carnikavā iedzīvotāji ir novērojuši aizdomīgas personas, kuras nopēta privātīpašumus. Kopīgā iezīme – vairumā gadījumu šie cilvēki pārvietojas ar ārzemēs reģistrētām automašīnām.

Meklē darbu vai uzglūn īpašumiem? Carnikavā no fur...

“Tagad Straumes ielas apkaimē, Carnikavā braukā balts [furgons], ukraiņu numurzīmes, laiž ārā cilvēkus pa šķērsielām staigāt,” raksta kāds “Facebook” Carnikavas apkaimes grupas biedrs. Pievienotajā foto ir redzams aprakstītais transportlīdzeklis.

Tikmēr komentāros cilvēku versijas dalās. Daļa uzstāj, ka jāinformē likumsargi, bet daļa mierina, sakot, ka šie cilvēki “vien meklē darbu” un “strādā ātri, kvalitatīvi”. Valsts policijā (VP) gan ir ziņots par šāda veida epizodēm. Policija var uzrunāt, pārbaudīt, taču, tā kā noziegums nav noticis, ar to arī likumsargu iespējas beidzas.

“Valsts policija iepriekš ir saņēmusi informāciju par līdzīgiem gadījumiem, un, veicot pārbaudi, noskaidrots, ka personas ir apbraukājušas īpašumus, jo meklējušas darbu. Informācija par noziedzīgiem nodarījumiem nav saņemta. Gadījumos, kad iedzīvotājiem ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem, par to notikuma brīdī jāziņo policijai pa tālruņa numuru 110 vai jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī!” skaidro VP.

Par šādu braukāšanos ir informēta arī Ādažu novada pašvaldības policija. Zvani tiekot saņemti diezgan bieži: “Ādažu novada pašvaldības policija regulāri saņem informāciju par aizdomīgiem transportlīdzekļiem un aizdomīgām personām. Šādos gadījumos policijas darbinieki izbrauc uz norādīto adresi un pārbauda gan transportlīdzekli, gan personas. Par konstatētiem pārkāpumiem tiek ziņots Valsts policijai.”

Iedzīvotājiem pamanot aizdomīgas darbības, pašvaldības policija lūdz zvanīt uz operatīvo tālruni 27762020 vai 112, kā arī ja tas iespējams – nofotografēt notiekošo.

Saprotams, ka līdz galam izprast nodomus, kas ir aiz šādām aktivitātēm – nevar. Šāda veida braukāšanās un apvidus izlūkošana, lai arī aizdomīga, pati par sevi nav noziegums. Vēl nesen Jauns.lv gan ziņoja par vēl aizdomīgākiem incidentiem Ogres pusē.

Ogres iedzīvotāji pamanījuši kādu personu grupējumu, kas šķietami novēro privātmāju rajonu. Arī šajā gadījumā izmantotā automašīna bija reģistrēta ārzemēs un tās šoferis, pasažieris – nofotografēti.