Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bijušais ministrs Plešs piedalījies vērienīgā pokera turnīrā Tallinā
foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Šoreiz gan nācies iztikt bez titula un godalgas, saka Artūrs Toms Plešs. Pokeru viņš spēlējot jau kādus desmit gadus.
Sabiedrība

Bijušais ministrs Plešs piedalījies vērienīgā pokera turnīrā Tallinā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kādreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM, tagad Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija) Artūrs Toms Plešs (AP) startējis pokera sacensībās kaimiņvalstī.

Bijušais ministrs Plešs piedalījies vērienīgā poke...

Pirms neilga laika bijušā ministra Pleša “Instagram” kontā bija atrodams īsstāsts, kurā viņš atklāj, ka ir devies uz Igauniju, lai piedalītos pokera turnīrā.

“Tallinā norisinājās viens no lielākajiem pokera turnīriem Ziemeļeiropā – “World Series of Poker Circuit Event”. Kopumā, pēc manām aplēsēm, tas pulcēja vairāk nekā 2000 dalībnieku no visas pasaules,” saziņā ar Jauns.lv atklāja Plešs.

Viņš gan piebilda, ka šajā reizē, diemžēl palicis bez godalgas un titula, jo konkurence dalībnieku starpā bijusi ļoti spēcīga. Bijušais ministrs arī pauda, ka ar dažādām stratēģijas spēlēm aizraujas no bērnības.

“No bērna kājas esmu aizrāvies ar dambreti, šahu un citām spēlēm. Pokeram pievērsos pirms kādiem desmit gadiem. Tā ir sarežģīta spēle, kas sevī ietver virkni elementu – varbūtības teorijas pārzināšanu, stratēģisku domāšanu, zināšanas par cilvēka psiholoģiju un citas jomas. Lai gan Latvijā pokers nav tik ļoti populārs kā ASV un citviet, arī mums ir savas pokera zvaigznes, kas pat nopelna vairākus miljonus eiro gadā,” pauda Plešs.

Artūra Toma Pleša vārds iepriekš medijos atkārtoti piesaukts saistībā ar azartspēļu tēmu, tostarp vēstot par tiesāšanos starp VARAM un Ķekavas novada domi. Ķekavas novada dome pērn aprīlī zaudēja tiesvedībā, kurā bija mēģināts apstrīdēt bijušā ministra Artūra Toma Pleša izdoto aktu par pašvaldības saistošo noteikumu "Par azartspēļu organizēšanu Ķekavas novadā" darbības apturēšanu.