Tiek meklēti Roņu salas apkārtnē pazuduši cilvēki, kas devās izbraucienā ar ūdens motocikliem
foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/ Dmitry Kornijenko
Sabiedrība
2024. gada 14. jūlijā, 12:21

Tiek meklēti Roņu salas apkārtnē pazuduši cilvēki, kas devās izbraucienā ar ūdens motocikliem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Tiek lūgts atsaukties tos, kas varētu sniegt informāciju par diviem pazudušajiem cilvēkiem, kas vakar devās izbraucienā ar ūdens motocikliem no Rojas (Latvijas) krasta.

Tiek meklēti Roņu salas apkārtnē pazuduši cilvēki,...

"Facebook" publicētajā ziņā Dmitry Kornijenko informēja, ka vakar grupa devās izbraucienā ar ūdens motocikliem no Roņu salas krasta, bet divi neatgriezās. Šobrīd notiek meklēšana. Ir iesaistīti helikopteri, droni, meklēšanas laivas un brīvprātīgie, kas meklē pazudušos piekrastē.

Sergejs Tvauris palika palīdzēt un izvilkt motociklu vienam no dalībniekiem, kad tas sāka grimt 3 km attālumā no krasta. Abus puišus pēc tam vairs nevarēja atrast. Viens ūdens motocikls palika virs ūdens. Ja kāds ir redzējis Tvauri kaut kur uz sauszemes vai pilsētā, radinieki lūdz, lai tos sazvana uz norādītajiem numuriem: +371 2955092 - Timurs; +371 27 193 957 - Natija; +44 7444 252128 - Sofiko.

Informēts ir arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga), kurš vakar, 13. jūlijā, saņēma informāciju no Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Tallinn) par jūrā pazudušiem diviem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic JRCC Tallinn. Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, MRCC Rīga uz notikuma vietu nekavējoties norīkoja Jūras spēku patruļkuģi P-09 “Rēzekne”.

JRCC Tallinn vadībā pazudušo meklēšanu veic patruļkuģis P-09 “Rēzekne” un Igaunijas meklēšanas un glābšanas vienības. Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem. Cilvēki līdz šim brīdim nav atrasti, meklēšanas un glābšanas operācija turpinās.