Bērni radījuši gleznas, iedvesmojoties no mūziķu dziesmām. FOTO
Grupas „Musiqq” puiši Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris bija patīkami pārsteigti, ieraugot populārās dziesmas „Abrakadabra” vizuālo interpretāciju.
Kultūra
2015. gada 29. janvāris, 12:07

Bērni radījuši gleznas, iedvesmojoties no mūziķu dziesmām. FOTO

Jauns.lv

Tirdzniecības centrā „Alfa” sadarbībā ar Mūzikas ierakstu gada balvu „Zelta mikrofons 2014” tika atklāta Strazdumuižas internātvidusskolas vājredzīgo un neredzīgo bērnu veidotā izstāde „Redzi mūziku?”.

Izstādes atklāšanas svētkos piedalījās gan paši izstādes darbu autori, gan arī Latvijā populāri mūziķi – Lauris Reiniks, Māra Upmane – Holšteina, grupas „Musiqq”, „Dzelzs vilks”, „Carnival Youth” un citi.

Sanākušie mūziķi portālam kasjauns,lv atklāja savas izjūtas, raugoties uz bērnu darbiem. Piemēram, Emīls Balceris no grupas „Musiqq” sacīja, ka bērnu ideja, kā atveidot dziesmu „Abrakadabra”, viņiem ļoti patika. „Dievs ir brīnumdaris, un bērni forši to ir uzzīmējuši. Prieks par viņiem un viņu paveikto,” sacīja Emīls. Tāpat gandarīts par gleznu ir grupas „Dzelzs vilks” solists Juris Kaukulis: „Bērni noteikti ir trāpījuši desmitniekā un mēs esam ļoti priecīgi par mazajiem māksliniekiem, kas to ir izdarījuši, un vēl lielāks priekš, kā viņi to ir darījuši!” Arī dziedātājs Lauris Reiniks atpazina gleznā savu dziesmu: „Redzu, ka tur ir attēlota kustība – uzzīmētas kājas, ir arī sirds, jo dziesma ir par mīlestību.”

Pēc tam sanākušie tirdzniecības parka apmeklētāji vēroja populāro mūziķu un Strazdumuižas internātvidusskolas bērnu sagatavoto koncertu, kurš bija aizkustinošs un sirsnības pilns.

Kopumā izstādē aplūkojami 10 dziesmu un to izpildītāju iedvesmoti darbi: Intars Busulis - „Brīvdiena”, „Dzelzs Vilks” – „Uijā uijā nikni vilki”, Aija Andrejeva – „Lelle”, „Musiqq” – „Abrakadabra”, „Pāta Vētra”- „Gara diena”, Lauris Reiniks – „Es skrienu”, „Instrumenti” – „Pilnīgi viens”, „Astro'n'out” – „Tūlīt”, Dons – „Pēdējā vēstule”, „Otra Puse” un Antra Stafecka – „Uzzīmē mani”.

Ikviena no šīm dziesmām ir bijusi „Alfas” gada dziesmas sarakstā laika posmā no 2008. līdz 2013. gadam. Tikmēr 2014. gada labākā dziesma tiks nosaukta 24. februārī, kad Latvijas Nacionālajā operā notiks Mūzikas ierakstu gada balvas „Zelta mikrofons 2014” svinīgā ceremonija.


Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders