foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Jahtas, koncerti un vēja pūķi! Aizraujoši nosvinēts "Riga Riverside Festival"
"Riga Riverside Festival" noteikti ir atstājis pozitīvas atmiņas visiem tā apmeklētājiem.
Sabiedrība
2024. gada 1. jūlijs, 13:54

Jahtas, koncerti un vēja pūķi! Aizraujoši nosvinēts "Riga Riverside Festival"

Kitija Seržāne

Jauns.lv

Aizvadītajās brīvdienās Andrejostā norisinājās pirmais "Riga Riverside Festival", piesaistot daudzus apmeklētājus. Festivāla laikā tika vērota līdz šim lielākā jūras burāšanas regates "Gulf of Riga Regatta 2024" buru jahtu parāde, kā arī bērnu burāšanas laivu "Optimist" paraugdemonstrējumi.

Festivāla laikā apmeklētājiem bija iespēja vērot lielāko jūras burāšanas regates "Gulf of Riga Regatta 2024" buru jahtu parādi. Kopumā regatē piedalījās 70 komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas.

Andrejostā atklāta iespaidīgā regate "Gulf of Riga Regatta"

Svētdien, 30.jūnijā, Andrejostā ar svinīgu buru jahtu parādi, pūķu mākslinieku šovu un koncertu atklāta krāšņā regate "Gulf of Riga Regatta".

gallery icon
155

Valters Romans, Latvijas Jūras burāšanas asociācijas valdes priekšsēdētājs un GoRR direktors, pauda gandarījumu par regates lielo popularitāti un pieaugošo interesi par burāšanu. Viņš arī uzsvēra, ka salīdzinājumā ar pirmo regati, kurā piedalījās vien 18 komandas, ar katru gadu dalībnieku skaits arvien pieaug, un šis gads nav izņēmums. “Šogad ir sasniegts rekordliels skaits – 70 komandas nedēļas garumā cīnīsies par Latvijas čempiona titulu sešās grupās,“ stāstīja Romans un pauda gandarījumu, ka interese par burāšanas sportu pieaug.

Līdz jahtu parādes sākumam pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja baudīt lielisku mūziku, ēdienus un dzērienus, kā arī vērot starptautiski atzītu lielo vēja pūķu mākslinieku šovu. Tāpat apmeklētājiem bija pieejams plašs aktivitāšu klāsts, tostarp papīra kuģīšu un vēja pūķu gatavošanas darbnīcas, kas izpelnījās vislielāko piekrišanu gan bērnu, gan pieaugušo vidū.

Apmeklētājus priecēja tādi mūziķi un grupas kā "Very Cool People" ar solisti Paulu Saiju, Jēkaba Nīmaņa grupa "Jakob Noiman Festival Band" un latviešu estrādes leģenda Žoržs Siksna, kas ar savām dziesmām un priekšnesumu aizrāva publiku. Pasākuma vadītājs Artūrs Krūzkops un DJ Raitis nodrošināja pozitīvu un pacilājošu gaisotni visas dienas garumā.

"Riga Riverside Festival" laikā bija iespējams arī vērot bērnu burāšanas laivu "Optimist" paraugdemonstrējumus. Ap plkst. 18.00 sākās svinīgā buru jahtu parāde, kuru no abiem Daugavas krastiem vēroja liels skatītāju skaits. Daļa apmeklētāju jahtu parādi vēroja lielajos ekrānos, sēžot pie galdiņiem un malkojot atspirdzinošus dzērienus.

Ievērojams pulks pilsētas iedzīvotāju un viesu vēroja regati arī no Vanšu tilta. Kā pirmo sanākušie ieraudzīja garāko un lielāko regates dalībnieci - jahtu “Spaniel”. Jahta 1980. gadā uzstādījusi rekordu šķērsojot Atlantijas okeānu vienatnē, uzstādot ātruma rekordu. Kamēr tika sagaidītas, parādes “dalībnieces” pasākuma organizatori stāstīja apmeklētajiem par burāšanas sportu, laivām un priekšā stāvošajām sacensībām.

Regate turpināsies nedēļu, un tās noslēgums plānots 5. jūlijā Pērnavā ar īsajām distancēm. Regates laikā jahtu flote apmeklēs arī Salacgrīvas krastus, kur norisināsies piekrastes sacensības. Regates dalībnieki nedēļas garumā cīnīsies par Latvijas čempiona titulu sešās grupās. Galvenā balva ir Livonijas kauss.

Festivāla organizatoru ieskatā "Riga Riverside Festival" noteikti ir atstājis pozitīvas atmiņas visiem tā apmeklētājiem un pretendē kļūt par ikgadēju tradīciju Rīgas kultūras pasākumu kalendārā.