Tava izglītība
2024. gada 3. jūlijs, 14:00

FOTO, VIDEO: Jelgavas tehnikums – vairāk kā izglītība

Jauns.lv

Ir pienācis tas laiks, kad 9. klašu absolventi izdara savu izvēli – kur turpināt mācīties, lai veidotu savu nākotni. Šī izvēle ir svarīga, jo tā ietekmē ne tikai izglītības ceļu, bet arī personīgo izaugsmi un karjeru. Tāpēc ir būtiski izvēlēties skolu, kas piedāvā daudzveidīgas iespējas un aizraujošu mācību vidi. Jelgavas tehnikums ir tieši tāda vieta – pilna ar iespējām. Kāpēc turpināt mācības tieši Jelgavas tehnikumā? Ieskaties!

Plašs mācību programmu klāsts. Jelgavas tehnikums piedāvā apgūt vidējo profesionālo izglītību 11 profesijās, kuras ir pielāgotas katra jaunieša interesēm un talantiem. No autotransporta līdz būvniecībai, no viesmīlības līdz IT tehnoloģijām – šeit ikviens var atrast sev piemērotāko virzienu karjeras ceļā. Plašāka informācija par profesijām: https://jelgavastehnikums.lv/index.php/uznemsana/profesijas

Skolotāji, kas iedvesmo. Mūsu skolotāji ir ne tikai izcili savas jomas speciālisti, bet arī aizrautīgi pedagogi, kuriem rūp katra jaunieša izaugsme. Viņi motivē, atbalsta un iedvesmo jauniešus sasniegt labākos rezultātus ne tikai mācībās, bet arī dažādos Latvijas mēroga un starptautiskajos konkursos kā “Skills Latvia”, “Young Car Mechanic”, “Krēsls” un citos. Skills Latvia finālā šogad Jelgavas tehnikuma jaunieši startēja sešās nominācijās, no kurām piecās iegūtas godalgotas vietas. Vērts pieminēt, ka par sasniegumiem mācībās un dažādos konkursos jauniešiem ir iespēja saņemt paaugstināto stipendiju līdz pat 150 EUR!

Tehnoloģijas, inovācijas un infrastruktūra. Jelgavas tehnikums seko līdzi laikam, ieviešot modernas, inovatīvas tehnoloģijas un regulāri papildinot un atjaunojot aprīkojumu, lai nodrošinātu izglītības kvalitāti augstākajā līmenī. Tehnikumā ir modernas mācību telpas un laboratorijas, kurās var eksperimentēt un attīstīt zināšanas, apgūstot izvēlēto profesiju – katrā kabinetā ir interaktīvās tāfeles, mobilās klases, kā arī jauniešiem pieejams bezmaksas Wifi. ERAF projekta ietvaros uzbūvēta jauna, plaša un moderna sporta zāle, ierīkota trenažieru zāle, kā arī atjaunota dienesta viesnīca.

Mācības ārpus skolas telpām. Mācību process Jelgavas tehnikumā nenotiek tikai klasē. Apgūstot izvēlēto profesiju, jaunieši gūst iespēju pilnveidot savas zināšanas un prasmes darba vidē, īstenojot praksi nozares uzņēmumos, kas ir ilggadēji un uzticami Jelgavas tehnikuma sadarbības partneri. Prakse ir būtisks bonuss karjeras ceļa iespēju paplašināšanā, jo, pabeidzot skolu, CV jau parādās ieraksts par darba pieredzi, kas ir ļoti svarīgi, piesakot savu kandidatūru jaunā darba vietā. Tāpat mācību stundu ietvaros tiek organizētas izglītojošas ekskursijas uz nozares uzņēmumiem un dažādiem kultūras objektiem.

Brīvā laika aktivitātes. Jelgavas tehnikumā pēc stundām nav garlaicīgi. Mēs piedāvājam plašu ārpusstundu aktivitāšu klāstu – muzikālie talanti aicināti pievienoties grupai “Vējā”, bet dejas mīlētājus labprāt savā pulciņā sveiks tautas deju kolektīvs. Jaunieši ir laipni aicināti ne tikai apmeklēt dažādus skolas pasākumus, bet arī piedalīties to organizēšanā, ļaujot vaļu radošumam. Iesaistīties skolas dzīves veidošanā jaunieši var arī piedaloties Audzēkņu domes vai Ekopadomes aktivitātēs. Jāpiebilst, ka ļoti populāras ir sporta aktivitātes – šogad, ņemot vērā gada laikā sasniegtos rezultātus, Jelgavas tehnikuma jaunieši ir līderi sportā – profesionālās izglītības iestāžu starpā iegūta 1.vieta.

Starptautiskā sadarbība un apmaiņas programmas. Jelgavas tehnikums lepojas ar starptautisko sadarbību un mācību mobilitātes programmām, kas dod iespēju mūsu jauniešiem ceļot un mācīties citās valstīs, izmantojot Erasmus+ programmas piedāvātās priekšrocības. Mums ir partneri Grieķijā, Austrijā, Spānijā, Portugālē, Itālijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā.

Jelgavas tehnikums

gallery icon
11

Jelgavas tehnikums nav tikai izglītības iestāde – tā ir vieta, kur jaunieši var atklāt savus talantus, veidot ilgstošas draudzības un gatavoties veiksmīgai nākotnei. Nāc un pārliecinies pats – Jelgavas tehnikums ir vieta, kur sapņi kļūst par realitāti!

Par uzņemšanu. Uzņemšanas 1.kārta Jelgavas tehnikumā norisinās no 2024. gada 14. jūnija līdz 10. jūlijam. Papildus informācija pieejama Jelgavas tehnikuma mājaslapā www.jelgavastehnikums.lv (https://jelgavastehnikums.lv/index.php/uznemsana/uznemsana-2024-2025 ) vai, sazinoties ar karjeras konsultanti Sarmīti Vaici pa tālr. +37129388356 vai e-pastā: uznemsana@jelgavastehnikums.lv.

Ieskaties skolas dzīvē, sekojot Jelgavas tehnikuma sociālo tīklu profiliem platformās Facebook, Instagram un TikTok.