ZZS pauž atbalstu Lāces kandidatūrai uz kultūras ministra amatu; JV savu vērtējumu sniegs rīt
foto: LETA
Kultūras ministra amatam virza Agnesi Lāci.
Politika
2024. gada 19. jūnijā, 15:53

ZZS pauž atbalstu Lāces kandidatūrai uz kultūras ministra amatu; JV savu vērtējumu sniegs rīt

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Jaunā vienotība" (JV) plāno rīt, 20.jūnijā, lemt par Agneses Lāces kandidatūru kultūras ministra amatam, šodien žurnālistiem pēc pretendentes uzklausīšanas frakcijā sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ainars Latkovskis.

ZZS pauž atbalstu Lāces kandidatūrai uz kultūras m...

Pēc Lāces uzklausīšanas JV frakcijas sēdē izvērtās visai gara diskusija, un JV vēl plāno noskaidrot koalīcijas abu pārējo partiju deputātu viedokļus, skaidroja Latkovskis.

Tāpat vēl sīkāk jāskaidro JV frakcijas deputātu aktualizētie jautājumi, tajā skaitā, par Lāces pausto nostāju atsevišķās lietās, kad viņa bija pētniece nevalstiskajā sektorā, norādīja JV frakcijas priekšsēdētāja vietnieks. Koalīcijas lielākās frakcijas politiķis norādīja uz pretendentes iespējām šodien medijos plašāk skaidrot savu redzējumu.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija šodien lēmusi atbalstīt Lāces apstiprināšanu kultūras ministra amatā.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis žurnālistiem norādīja, ka šodien tikšanās laikā amata kandidāte atbildējusi uz jautājumiem, kas rūp partiju apvienības deputātus, tajā skaitā, par finansējumu pašvaldību pašdarbības kolektīviem, Dziesmu svētku nodrošināšanu, kā arī atbalstu vairākiem muzejiem.

Jau vēstīts, ka partija "Progresīvie" pirmdien, 17. jūnijā, valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Lāci.

Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka "Progresīvie" ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies "visā nozares specifikā un darbībā". Pēc Šuvejeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt "Progresīvo" vērtības arī turpmāk.