foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Praida nedēļas izskaņā LGBT karogs plīvo arī pie Satiksmes ministrijas
Karogi pie Satiksmes ministrijas
Politika
2024. gada 15. jūnijs, 21:13

Praida nedēļas izskaņā LGBT karogs plīvo arī pie Satiksmes ministrijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Praida nedēļas izskaņā apstiprinājās izskanējušie apgalvojumi, ka virs sociāldemokrātiskā, centriski kreisā un progresīvā politiskā partijas "Progresīvie" pārstāvētajām ministrijām tikšot izvietoti LGBT karogi.

Jauns.lv iepriekš vērsās Satiksmes ministrijā vaicājot, vai ir patiesība, ka 15. jūnijā plānots izkārt LGBT karogu, ministrija atbildi līdz tam arī nesniedza. Kā novērojams, tas tika izvietots līdzās Latvijas, Ukrainas un Eiropas Savienības karogiem.

Kultūras ministrija pirms tam informēja, ka šo karogu neizkārs, bet iestājas par “iekļaujošu un saliedētu sabiedrību”. Tāpat kā līdz šim, ministrijas fasādi rotāšot Latvijas karogs, Ukrainas karogs un Eiropas Savienības karogs, ceturtdien, 13. jūnijā informēja ministrija.

Sestdien, 15.jūnijā, Rīgā norisinājās gājiens "Baltic Pride 2024", kura vienojošais sauklis ir "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi". Gājiena laikā partijas “Progresīvie” un kustības “Par!” pārstāvji aktīvi pauda atbalstu praida nedēļas norisēm.

Sociāldemokrātiskā, centriski kreisā un progresīvā politiskā partija "Progresīvie" 15. jūnijā uz Rīgas domes fasādes izkāra varavīksnes karogu, ko domes vadība pirms tam bija liegusi. "Progresīvo" deputāti tādējādi atzīmēja "Baltic Pride 2024" pasākumu.