Dzelteniem aizkariem plīvojot, svinēs Bauskas novada svētkus
foto: Shutterstock
Novadu ziņas
2024. gada 31. maijā, 14:09

Dzelteniem aizkariem plīvojot, svinēs Bauskas novada svētkus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šogad Bauskas novada svētki „Zem zelta ozola zariem” notiks 1. jūnijā Bauskā un tie veltīti pilsētas 415 gadu jubilejai.

Dzelteniem aizkariem plīvojot, svinēs Bauskas nova...

1. jūnijā, svinot Bauskas 415. dzimšanas dienu, apmeklētāji tiek aicināti izstaigāt Zaļo ieleju, kur logos dzelteni aizkari plīv. Edvīna Zariņa dziesma ar Skaidrītes Kaldupes vārdiem “Dzeltenie aizkari” Bauskas puses iedzīvotāju vidū kļuvusi par iemīļotu melodiju.

Svētku ietvaros notiks dažādas aktivitātes visas dienas garumā. 1. jūnijā iedzīvotāji ir aicināti rotāt savas mājvietas dzeltenos toņos un būt daļai no Zaļās ielejas stāsta. Novada svētkos pļava pie Bauskas peldbaseina pārtaps par krāsainu Pasaku ieleju. Un kopumā Bauskas novada svētku apmeklētāji Bauskas pilī varēs izjust atmosfēru, kāda valdījusi viduslaiku svētkos. Novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja sportot kopā ar “Ghetto Games”.

Koncertuzvedums “Nekur nav tik labi kā mājās”, kā arī koncertprogramma kopā ar mūziķiem “Lādezers”, “Klaidonis”, “Zelta kniede” un DJ Aivis muzicēs Bauskas pilskalna parka estrādē.